2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題,thanks!

禁止訪問

別墅

回覆:kellyluk 的帖子

我上一胎買左Medela雙泵 我覺得超正 可以free一雙手出黎食飯 (因為我要返工 所以lunch time 要泵)其實隨時可以free雙手出黎做其實野係可以慳番啲時間 超正
不過就有啲噪 唔知係唔係我已經用左好耐 依胎應該都會用番 不過要換個喇叭先得

別墅

我都係用 Medela 電動泵,方便,雙手可以上網或打機

別墅

AVENT

男爵府

我買左AVENT電單泵, 唔知自己夠唔夠奶, 唔想投資咁多, 加上呢隻口碑唔錯, 早排吉吉島8折入左貨

子爵府

Amenda 電雙泵好用,價錢合理

別墅

我都聽過Amenda 電雙泵好用

子爵府

回覆:會餵人奶的媽咪,如何選購奶泵呢?

我用AMeDA電雙泵鍡大女,fREE到一隻手,應該無freestyle 咁方便,但平好多

願攜手渡過悲傷, life is still going on.

子爵府

好媽媽勳章

我第一胎用medela mini,第二胎用freestyle,呢胎買了swing maxi

複式洋房

我都係買左medela swing

男爵府

2024年龍年勳章 開心吸收勳章 熱血勳章 畀面勳章

回覆 wendy_ho 的帖子

Swing Maxi 好似係新出, 而家買要幾錢?

wendy_ho  行貨賣緊$3300,我在英國amazon買的,有special offer hkd13xx  發表於 13-5-13 14:26

大宅

引用:我第一胎用medela+mini,第二胎用freestyle,

原帖由 wendy_ho 於 13-05-13 發表
我第一胎用medela mini,第二胎用freestyle,呢胎買了swing maxi
swing maxi and freestyle 有咩分別呀?swing maxi 仲要貴啲?

大宅

引用:Amenda+電雙泵好用,價錢合理

原帖由 真的假不了 於 13-05-10 發表
Amenda 電雙泵好用,價錢合理
大概幾錢?邊度買最平呀?thx

子爵府

好媽媽勳章

回覆 dorandka 的帖子

SWING MAXI平d,應該係跟機無冰袋及handfree帶(要收到貨至知少咗d mud)
想d部機有什麼不同,可參考我另一topic

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=7377974

大宅

回覆:wendy_ho 的帖子

thx for sharing. 我都覺得freestyle 貴!你係uk.訂,要幾耐送到?
我仲心大心細,洗唔洗咁早買,我想breast feed but 唔知得唔得

子爵府

好媽媽勳章

回覆:dorandka 的帖子

而家加返價,要£220另加運費,你肯比貴D運費就3曰收到,我就比平既,要十幾曰至收到貨

珍珠宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

上一胎用avent.

大宅

引用:上一胎用avent.

原帖由 Hangsin 於 13-05-14 發表
上一胎用avent.
好用嗎?

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至