論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

睇中個海外姐姐,但得24歲,怕唔怕佢太鈿個貪玩同唔定性?

侯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

24歲算好後生,如果已結婚有小朋友都可以考慮,因為有負擔會定性一點,但如果係未婚無小朋友果隻我就完全唔考慮,一定無可能定性做好份工

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

個人覺得太後生,如要照顧小朋友,也要考慮她是否有經驗

大宅

太後生了.. 唔定性.. 我湊女返學時, 好多後生姐姐... 都好懶玩... 又不停話轉工.. 貪新鮮呀!

伯爵府

回覆:Fungsfamily 的帖子

我個姐姐23歲,有個3歲仔

複式洋房

回覆:年齡大vs年齡細

冇小朋友,但十兄弟,佢排第九,個樣好似好乖咁,笑容又好,我打算唔比佢放星期日,等佢冇咁易懷

haizitama  在家是拉女,更加5定性,無責任感。比D 大佬加姐照顧住。來到工作像是玩  發表於 13-4-30 01:48

子爵府

其實性格緊要過年齡,我果件三十六,有兩個小朋友(8,12),咪一樣溝仔,一樣玩電話玩到天昏地暗

Ericmo  mouth:  發表於 13-4-29 19:44

珍珠宮

我覺得年紀大會有責任感,我家工人四十幾

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

其實冇一定。
我99個工人都係20出頭, 初黎時, 好懶,踢一踢,郁一郁, 但都算聽話, 最後現在被我99調教到煮餸一流, 照顧小朋友又有心機。

學樓上話齋, 性格問題!
不過咁, 揀個太YOUNG, 好大機會會貪玩﹑唔定性﹑冇責任感﹑掛住玩/傾電話。
唔係話一定, 只係命中機會高好多囉!
Childhood is journey, not a race.

伯爵府

畀面勳章

我覺得已婚有小朋友個D比較定性

大宅

引用:冇小朋友,但十兄弟,佢排第九,個樣好似好

原帖由 Fungsfamily 於 13-04-29 發表
冇小朋友,但十兄弟,佢排第九,個樣好似好乖咁,笑容又好,我打算唔比佢放星期日,等佢冇咁易懷

...
我都想搵唔放星期日,但好難搵,佢地太揀工

大宅

冇一定, 本人喜歡未結婚, 後生...
經驗過 29 yr old, 有三個小孩, 做一個wk 話homesick 怕怕.

試過23yr 滿約, 未婚, 湊我2小孩 (其中一nb)...

之後, 年紀大的都唔聽教....年輕是要時間教..

大宅

我之前个姐姐,26歲,有一個仔,做咗唔夠2個月,走佬,走去做雞,唔夠3个月,俾人拉咗,要補返机票。真喺賤雞一只!

複式洋房

回覆 sharlang 的帖子

要睇工人本身性格, 我請過二件40 years old, 超串, 好有主見, 唔聽你講, 好老seafood(因為佢哋老過你), 識扮嘢, 响屋苑做大家姐
反而家陣e個27 years old, 都聽話, 無乜駁咀

複式洋房

我依家屋企件野就係24歲,結左婚有一個仔,開頭還可以,整整下一樣唔定性,貪玩貪靚,放親假扮到好似人地開工咁...
所以我決定以後後生一槪唔請

首頁

尾頁

跳至