親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

黎緊6 月會4 大2小(2.5YRS, 6YRS)去新加坡!
有D 問題想請教下大家,

1)星加坡係唔係所有TAXI 都係只坐5 個人? (以我地咁既CASE, 係咪一定要分問兩架車?)

2) LEGOLAND 入面可否用坡幣? (因我只係去LEGOLAND... 唔去馬來西亞其他地方)

3) 我會住係IBIS NOVENA, 其實有咩方法可以去SINGAPORE ZOO? (TAXI?, MRT 轉巴士? 要幾耐?)

4) 我地11:45 落機.... 想第一時間沖去MARINA BAY 食佢個LUNCH BUFFET +上去頂層觀光. 大家知唔知坐TAXI要幾耐同幾多錢? SINGAPORE 會唔會好似台北咁, 有D司機會黎搵生意?

5) 大家有無邊間有平有靚既胡椒蟹介紹?

6) 有咩手信好買?

謝謝大家幫忙~~~ :)

大宅

1) normal taxi is for 4 person, u can book maxi cab at airport if more than 4 person.

2) u can change in singapore , SGD 1 = MYR 2.4

3) Taxi

4) around half an hour journey from airport by taxi

5) Jumbo, no sign board, long beach

6) Panda cake, merlion choc

大宅

sawly 發表於 13-4-29 15:15
黎緊6 月會4 大2小(2.5YRS, 6YRS)去新加坡!
有D 問題想請教下大家,
MARINA BAY LUNCH BUFFET 幾錢架??
要預早book 嗎??
回來可否告知好唔好食

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

珀珀,慧慧媽 發表於 13-5-9 09:27
MARINA BAY LUNCH BUFFET 幾錢架??
要預早book 嗎??
I want to know too.

我工人主力負責照顧三隻貓大爺 !!!

大宅

Daily Lunch Buffet
12pm - 2:30pm
$48++ per adult
$24++ per child

Daily Dinner Buffet
6:30pm - 10:30pm
$68++ per adult
$38++ per child

Afternoon High Tea
Sat, Sun and Public Holidays3pm - 5pm
$30++ per adult
$18++ per child

Online book http://www.marinabaysands.com/Te ... .aspx?type=RISE&;id=4345&KeepThis=true&TB_iframe=true&modal=true&height=650&width=382

侯爵府

我有同事剛從星加坡回, 話marina bay唔抵食, 佢又有去我介紹的buffet Town, 兩邊食完, 佢覺得Buffet Town 食物勝Marina Bay, Marina Bay係食環境.

大宅

回覆:boyboy~ 的帖子

其實我本第身係想買佢個lunch + sky park package... 點知而家個package 加多左另一個景點,要成$70, 即刻打消呢個計劃啦!

請問有無平靚正食胡椒蟹介紹?

子爵府

引用:其實我本第身係想買佢個lunch+++sky+park+p

原帖由 sawly 於 13-05-10 發表
其實我本第身係想買佢個lunch + sky park package... 點知而家個package 加多左另一個景點,要成$70, 即刻 ...
我唔知平唔平但我上年同啱啱5月頭都係去老巴剎食呢間胡椒蟹同麥片蝦好好味!

子爵府

回覆:DonnaLau 的帖子

再補相,胡椒蟹1隻S$25見上面相,麥片蝦下面相S$18超好味!

子爵府

再補相麥片蝦

子爵府

Sorry漏左相

大宅

回覆 DonnaLau 的帖子

好似好好味WOR!!! 我見其他JM 介紹既蟹都要成 SG$7X (一斤多D)....
等我去試下先~~~

大宅

回覆 boyboy~ 的帖子

我BOOK 左BUFFET TOWN 啦... 不過我想問下, BUFFET TOWN 有無地道野食 ? D 野好唔好食? 因為有同行朋友問, 呢個BUFFET 有咩吸引? 點解唔去FOOD MARKET 食地道野~
HEHE.....

侯爵府

sawly 發表於 13-5-16 14:44
回覆 boyboy~ 的帖子

我BOOK 左BUFFET TOWN 啦... 不過我想問下, BUFFET TOWN 有無地道野食 ? D 野好唔好 ...
Please see see:

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=6661699&page=11#pid101263761

子爵府

引用:回覆+DonnaLau+的帖子好似好好味WOR!!!+我

原帖由 sawly 於 13-05-16 發表
回覆 DonnaLau 的帖子

好似好好味WOR!!! 我見其他JM 介紹既蟹都要成 SG$7X (一斤多D)....
佢胡椒蟹同麥片蝦都有分大細蝶架,我相中已經係細因為得我同c6食咋,呢間舖D員工著住橙色衫架近出面燒沙嗲位置,另外有間海南雞飯c6同4歲囡食都話好好味c6仲講左幾日添呀佢話D雞好滑又冇骨又嫩喎!

首頁

尾頁

跳至