懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

亞囡啱啱開咗罐新奶粉, 係藥房買的. 但發覺一路飲一路好多泡. 飲到尾差唔多半樽都係泡泡. 以前啲泡好快會散, 唔會好似洗洁精咁發咁大. 我地試過用熱水沖個樽兩次先開奶, 都係咁樣. 唔知有無人都有咁既情況?

我重買咗幾罐係度架.

別墅

回覆:RuiRui 的帖子

我都係甘,係bb啜既問題,唔關奶粉事

大宅

引用:亞囡啱啱開咗罐新奶粉,+係藥房買的.+但發覺

原帖由 RuiRui 於 13-04-30 發表
亞囡啱啱開咗罐新奶粉, 係藥房買的. 但發覺一路飲一路好多泡. 飲到尾差唔多半樽都係泡泡. 以前啲泡好快會散 ...
睇下生產日期?

侯爵府

回覆 RuiRui 的帖子

你可以打上去“美素”度同他們說你的狀況,他們應該可以幫你安排“換”奶粉。以下係我親身經驗:

話説我b 飲 A+1 ,一樣在藥房買,仲要係來自不同的藥房。有一日,我弟老婆好緊張打電話給我,說阿B 既奶粉同平時不一樣, 一D泡都無,或者是極度少。(我B同我媽住,舅母會幫手臭)

然後我她就幫我回憶來自那家藥方(因爲每次買奶粉,她都會同我一齊去,可以一人買一罐),而且找到另一罐同一個生産日期的,開來沖,結果一樣; 再開另一罐,就同平時一樣。 之後我們決定個2罐就不要給阿B飲。知道葯房肯定不會認數,因爲無發票。

我打去A+1 ,同她們說我成個狀況,要求要“更換 ”開頭職員說:由於製造的過程,同溫度是會影響到個“泡,色,味”但,營養,品質係無問題。不願意給我更換,我再一強調,我好怕係有問題,果個係BB , 我不會給我BB冒險。對方有責怪我發現一罐有問題,爲何要開第2罐,仲開第3 罐; 我說:我不開,我BB食咩??通知左你地換左,先食阿?

之後,就換返2罐,新的給我。這2罐同我平時沖開的一樣。

現在我個B已經轉美素2 , 因爲A+服務態度太差~!!

大宅

引用:亞囡啱啱開咗罐新奶粉,+係藥房買的.+但發覺

原帖由 RuiRui 於 13-04-30 發表
亞囡啱啱開咗罐新奶粉, 係藥房買的. 但發覺一路飲一路好多泡. 飲到尾差唔多半樽都係泡泡. 以前啲泡好快會散 ...
我係萬0買左四罐,同一日期生產,2013/01/03,開左第一罐,d泡係多到接受唔到,同你所講一樣,我仔飲開150~180ml,飲完之後成半樽泡,打去熱線佢解釋左一輪之後主動換貨

別墅

今日係萬寧買咗罐嚟比較下, 真係正常番. 咁嗰3罐未開, 都唔敢開住. 睇下美素佳兒肯唔肯同我換. 但如果佢話正常, 都唔知飲唔飲好? 唉. 頭都大埋.

大宅

回覆:美素佳兒1號

正常

大宅

回覆:美素佳兒1號

正常架,如果你要求每罐都冇泡係冇可能。

首頁

尾頁

跳至