跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有無幫bb用牙膏擦牙呢?如果有,用什麼牙膏牌子好呢?

如題.

禁止發言

Re: 請問有無幫bb用牙膏擦牙呢?如果有,用什麼牙膏牌子好呢?

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

Re: 請問有無幫bb用牙膏擦牙呢?如果有,用什麼牙膏牌子好呢?

me too.

letitbee 寫道:
暫時都仲冇用牙膏呀!
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

大宅

Hi,豬仔媽,好耐無見哪裡!

敏澄現在用的牙膏好像是美國出品,但不記得牌子名,係荷花親x及綠楊新村的美康見過有得買,有香蕉及蘋果味兼加奶,擦完可以吞落肚.用過都ok :mrgreen:

[size=small]敏慧聰穎智無雙,</u>[size=small]澄心可證快樂嘗。</u>[size=small]鳴謝Joycelyn於二零零五年立夏為敏澄作詩</u> :-D

複式洋房

hi
我女女都是用這一種因可吞落肚, 我女女仲好鍾意此味道, 每朝早一起床便要刷牙

我在荷花買

大宅

暫時都係用食水同佢擦牙乍

大宅

豬仔媽媽:

我都係用食水同 bb 擦牙o乍.

Joycelyn

大宅

多謝大家的回應, 我e加用食水同 bb 擦牙, 唔知幾時要用牙膏比bb擦牙呢?

大宅

豬仔媽媽 寫道:
多謝大家的回應, 我e加用食水同 bb 擦牙, 唔知幾時要用牙膏比bb擦牙呢?

豬仔媽媽:

我打算兩歲兩歲幾倒.

Joycelyn

大宅

豬仔媽媽:

我昨日去完銅鑼灣先發覺無了間 "荷花" (我想皇室堡裝修完加租無續約掛). 屯門那間又係商場裝修完加租無續約, 搬了去元朗. 宜家我去荷花都幾唔方便, 我只識旺角火車站同愉景新城, 對我來講都幾唔 '就腳'.

Joycelyn

大宅

jusco & CHICCO 都有可食的牙膏

jusco - first teeth牙膏 around $50 (copy from http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=763196&forum=19&1)

CHICCO - 好似$55
Happy

大宅

cltm 寫道:
jusco & CHICCO 都有可食的牙膏

jusco - first teeth牙膏 around $50 (copy from http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=763196&forum=19&1)

CHICCO - 好似$55

cltm:

唔該晒. 等我去 Jusco 睇多一次先, 上次唔多覺.

Joycelyn

大宅

Joycelyn :

唔洗唔該, 如找不到便問sales啦 (路在口邊嘛), 用過後再講返比我哋知好唔好用啦. thx
Happy

大宅

Joycelyn:

我比較方便因為我住愉景新城, 不過就唔係聲日去, 因為瑤瑤好鍾意玩裡面間玩具屋仔, 聲日玩到唔願走 你住邊區呢?
Joycelyn 寫道:

豬仔媽媽:

我昨日去完銅鑼灣先發覺無了間 "荷花" (我想皇室堡裝修完加租無續約掛). 屯門那間又係商場裝修完加租無續約, 搬了去元朗. 宜家我去荷花都幾唔方便, 我只識旺角火車站同愉景新城, 對我來講都幾唔 '就腳'.

Joycelyn

大宅

豬仔媽媽 寫道:
Joycelyn:

我比較方便因為我住愉景新城, 不過就唔係聲日去, 因為瑤瑤好鍾意玩裡面間玩具屋仔, 聲日玩到唔願走 你住邊區呢?

豬仔媽媽:

我昨日去旺角新世紀荷花裡面都有間玩具屋仔啊. 那間賣的牙膏 is for bb 2 years & up. 有 sodium X and calicium X, 得 strawberry 味. 無 Shirleywuwu 講的 banana or apple flavour 牙膏. 我住屯門.

Joycelyn

大宅

Joycelyn:

咁瑤瑤夠2year先比牙膏佢用
Joycelyn 寫道:
[quote]
豬仔媽媽 寫道:
Joycelyn:

豬仔媽媽:

我昨日去旺角新世紀荷花裡面都有間玩具屋仔啊. 那間賣的牙膏 is for bb 2 years & up. 有 sodium X and calicium X, 得 strawberry 味. 無 Shirleywuwu 講的 banana or apple flavour 牙膏. 我住屯門.

Joycelyn [/quote]

大宅

豬仔媽媽 寫道:
Joycelyn:

咁瑤瑤夠2year先比牙膏佢用]

豬仔媽媽:

等我下次

大宅

CHICCO 有4種味, 如無記錯, 佢有 banana flavour!
Happy

大宅

cltm 寫道:
CHICCO 有4種味, 如無記錯, 佢有 banana flavour!

cltm:

好, 下次經過 Chicco 又睇

大宅

我早兩日行過荃灣千色店1樓, chicco牙膏做緊減價$38, 不過得2隻味, 士多啤梨和草梅, 好似話做埋e個星期.

首頁

尾頁

跳至