跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 請問有無幫bb用牙膏擦牙呢?如果有,用什麼牙膏牌子好呢?

Joycelyn,

敏澄用緊是first teeth牙膏.佢已經用爛左隻牙刷,因為佢有時摖完後
[size=small]敏慧聰穎智無雙,</u>[size=small]澄心可證快樂嘗。</u>[size=small]鳴謝Joycelyn於二零零五年立夏為敏澄作詩</u> :-D

大宅

Re: 請問有無幫bb用牙膏擦牙呢?如果有,用什麼牙膏牌子好呢?

Shirleywuwu:

瑤瑤又係聲日玩牙刷, 如果放落口佢又唔肯. 平時用番手指牙刷

大宅

[quote]
Shirleywuwu 寫道:
Joycelyn,

敏澄用緊是first teeth牙膏.佢已經用爛左隻牙刷,因為佢有時摖完後

大宅

豬仔媽媽 寫道:

瑤瑤又係聲日玩牙刷, 如果放落口佢又唔肯. 平時用番手指牙刷

豬仔媽媽 & Shirleywuwu:

欣廷就唔會拿來玩. 因朝早我刷牙先比佢同我一齊刷. 我宜家用緊 Pigeon Stage 3 牙刷, 覺得幾好. 但那是 1 set 3 隻 (Stages 1-3), 無散開一隻 sell. 你地有變隻牌子的牙刷覺得幾好架? 我想買多一隻啊.

Joycelyn

大宅

豬仔媽媽 寫道:
我早兩日行過荃灣千色店1樓, chicco牙膏做緊減價$38, 不過得2隻味, 士多啤梨和草梅, 好似話做埋e個星期.

豬仔媽媽:

Oh, 我今個星期都唔會經過荃灣千色店啊. :cry:

無呀, 我覺得 banana flavour 牙膏幾得意乍.

Joycelyn :-|

大宅

我e加重係用緊手指牙刷幫瑤瑤刷牙, 我都想知邊隻牌子的牙刷好喎?

大宅

Joycelyn & 豬仔媽媽,

我現在用緊 Oral B Stage 1 都ok,有次在屈x經過見到這個牌子有適合佢哋歲數的牙刷便買了,那隻牙刷拿上手的手感都唔錯,而且又有"粒特"位比你握.可以一試.
[size=small]敏慧聰穎智無雙,</u>[size=small]澄心可證快樂嘗。</u>[size=small]鳴謝Joycelyn於二零零五年立夏為敏澄作詩</u> :-D

大宅

我之前買first teeth都跟一隻手指牙刷,但姨姨時常同我投訴,話敏澄在幫她用這隻牙刷時都咬她,所以不用,只用毛巾擦,我都好無奈 ,我為有一個星期才同佢用牙刷大擦一次.

豬仔媽媽,你有無這個經驗呢?
豬仔媽媽 寫道:
我e加重係用緊手指牙刷幫瑤瑤刷牙, 我都想知邊隻牌子的牙刷好喎?

大宅

shirleywuwu:

瑤瑤有時都咬我, 但唔算痛, 反而用牙刷佢唔鍾意, 放埋牙膏佢更加唔比我刷, 自己又唔肯放落口到刷, 所以總用緊手指刷再加用水清潔.

大宅

我現在用緊 Oral B Stage 1 都ok,有次在屈x經過見到這個牌子有適合佢哋歲數的牙刷便買了,那隻牙刷拿上手的手感都唔錯,而且又有"粒特"位比你握.可以一試.

我重以為 Oral B / Colgage 那些牌子的 Stage 1 牙刷係 for 3 years' old kids 添. 等我得閒又睇

大宅

豬仔媽媽:

我今日帶了欣廷去了愉景新城 '荷花' 呀. 間屋仔又幾得意 woh, 比旺角荷花好. 欣廷都有玩. 旺角那兒係一間大 d 的屋, 入面有個滑梯. 無得開門/窗, 玩洗手/煮食.

我買了 First Teeth 的牙膏, 但個 pack 有埋手指牙刷 (我無用). 我亦睇過 Chicco 牙膏, 售價 $55. 我覺得這兩隻牌子好過 '荷花' 的另一隻牌子的牙膏 (for 2 years & up; strawberry flavour).

Joycelyn

大宅

Joycelyn:

我早幾日買咗Chicco strawberry, 瑤瑤唔係好鍾意用.
Joycelyn 寫道:

豬仔媽媽:

我今日帶了欣廷去了愉景新城 '荷花' 呀. 間屋仔又幾得意 woh, 比旺角荷花好. 欣廷都有玩. 旺角那兒係一間大 d 的屋, 入面有個滑梯. 無得開門/窗, 玩洗手/煮食.

我買了 First Teeth 的牙膏, 但個 pack 有埋手指牙刷 (我無用). 我亦睇過 Chicco 牙膏, 售價 $55. 我覺得這兩隻牌子好過 '荷花' 的另一隻牌子的牙膏 (for 2 years & up; strawberry flavour).

Joycelyn

大宅

Joycelyn & shirleywuwu:

我只係見過stage 2有得買, 搵過幾間manning & watson都無. :-(
[quote]

我重以為 Oral B / Colgage 那些牌子的 Stage 1 牙刷係 for 3 years' old kids 添. 等我得閒又睇

大宅

豬仔媽媽,

這隻oral B Stage 1牙刷真的好小地方有得買,waterson只見過兩次而manning一次都未見過呀!如果你要的話,send pm給我,我在這邊買後帶過去給你,因為我大多數逢星期六都會返荃灣外家一次,到時call你攞牙刷呀!

Joycelyn,你呢?要不要買呀!pm我呀!
豬仔媽媽 寫道:
Joycelyn & shirleywuwu:

我只係見過stage 2有得買, 搵過幾間manning & watson都無. :-( [quote]

[quote]

大宅

shirleywuwu:

唔該駛你先, 暫時我都會唔買住, 因為我早排係苛花買咗比佢, 不過係有公仔台灣出, 佢都唔鍾意用, 等佢遲d肯自己刷, 先再買過比佢, 不過我想問stage1 比幾多歲用呢? 我見到stage2高露潔係比2歲用.

大宅

豬仔媽媽 寫道:
Joycelyn:

我早幾日買咗Chicco strawberry, 瑤瑤唔係好鍾意用.

豬仔媽媽:

我早幾日也買了 'New Teeth' apple / banana, 欣庭也唔鍾意 . 宜家用水佢自己刷著先, 遲 d 先再比 'gwo' 佢.

Joycelyn

大宅

這隻oral B Stage 1牙刷真的好小地方有得買,waterson只見過兩次而manning一次都未見過呀!如果你要的話,send pm給我,我在這邊買後帶過去給你,因為我大多數逢星期六都會返荃灣外家一次,到時call你攞牙刷呀!

Joycelyn,你呢?要不要買呀!pm我呀!

我唔洗啦, 唔該晒你. 我見寫著 bb 的牙刷要 3 months (or less; depending on the 損毀程度) 換一次, 下次我會比 Stage II 佢用的了.

Joycelyn

大宅

shirleywuwu & joycelyn:

我早兩日買咗oral B stage2 牙刷比瑤瑤, 我見到係winnie the pooh, 好靚呀, 所以買定先.

大宅

豬仔媽媽,

oral B stage 2牙刷係靚過stage 1架,重好colourful添,我要等敏澄玩完這隻牙刷先買了(應該可以玩到三個月掛 )

首頁

尾頁

跳至