跳至

首頁

尾頁

別墅

我感冒了...

各位, 我感冒了... 看了e生,但好似反而嚴重咗!
之前還感覺到BB在動,但吃了藥,好似感覺不到!:-(
各位媽咪,我需要睇婦產科嗎?

別墅

Re: 我感冒了...

happycandy,

要小心身體~希望你早d好返..
我都傷風..再加天氣轉..鼻敏感得好勁..
夜晚打乞痴打到訓唔到覺....
但係醫生話我唔食得d咩藥...食得0個d都係好輕既..
即係到喉唔到肺0個種~so而家食左都唔覺好左幾多..

我又係食左藥之後...夜晚好靜訓0係度都feel唔到
bb郁...唉..不過應該冇事掛
你都唔好咁擔心啦...

大宅

我上星期都中招呀! 不過我o個幾日不停飲暖水 (記住: 係勁飲!) 好快就好番喇!

小心啦!!

男爵府

好媽媽勳章

我上個禮拜都傷風呀,但就無睇醫生,因為我覺得醫生只會比d好輕既葯,作用唔大,所以只係請假係屋企休息同埋飲水及食生果,第二日已經好好多,而家開始涼,大家都要著多件衫.

子爵府

我都病左成個星期, 仲惹埋比大仔.
最後同仔仔去睇醫生時順便自己睇埋.

雖然好返好多, 但仲拖住個尾咁.
可能休息唔夠.

唯有繼續努力~

大宅

而家天氣開始轉涼, 大家要小心呀, 記得飲多d 水, 食多d 生果, 同埋休息多d 呀!
當你見到天上星星,可有想起哥哥...

別墅

我前日作傷風,點知昨天變左特大傷風...

但我唔想睇醫生,除左唔想落街吹親,亦唔想食藥... 咁試下用自然療法,估唔到比我想像中快好返。尋日我仲一朝狂打迄嗤,廁紙用左半卷,頭暈到標眼水。但我今日岩岩起身已經衝出廳睇電視呢,不過仲有少少鼻水,今日會繼續尋日咁做。

尋日飲左2 litre的暖水,計埋有十幾杯,全日差不多隔15-30 min便去小便。
食左兩粒vitamin。
訓左兩次好長的晏覺。
唔開冷氣,只係開大窗。
盡量休息,一倦便上床nap下。

好簡單但係好work!

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 畀面勳章

妳地個個都要小心呀!!食多d 生果,仲要多些洗手,隻手唔好摸面.....唉~總之小心d喇!!!

子爵府

第一胎就話 free d 0者.
有個大0既~ 真係好難忍心休息得到.

我相信訓覺能醫百病
baby_phat 寫道:
我前日作傷風,點知昨天變左特大傷風...

但我唔想睇醫生,除左唔想落街吹親,亦唔想食藥... 咁試下用自然療法,估唔到比我想像中快好返。尋日我仲一朝狂打迄嗤,廁紙用左半卷,頭暈到標眼水。但我今日岩岩起身已經衝出廳睇電視呢,不過仲有少少鼻水,今日會繼續尋日咁做。

尋日飲左2 litre的暖水,計埋有十幾杯,全日差不多隔15-30 min便去小便。
食左兩粒vitamin。
訓左兩次好長的晏覺。
唔開冷氣,只係開大窗。
盡量休息,一倦便上床nap下。

好簡單但係好work!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

開始轉天氣, 各位都要小心身體呢

yau_grace, happycandy: 祝你快些好番晒!

baby_phat: 好番就好啦 你咁快好, 平時一定係身體好好喇
THE CORDS ARE NEVER REALLY CUT.

首頁

尾頁

跳至