單親天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我同前夫分開兩年,小朋友都兩歲,呢兩年一直都有人追!直至年初識一個好好,好錫我同小朋友既男朋友,佢好好,又夾同溝通到,好多朋都話佢係絕種恐龍。而家佢話想結婚,但又好似想,但又驚,又好似未ready 咁!
點算?

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

aikoww 發表於 13-5-7 08:51
我同前夫分開兩年,小朋友都兩歲,呢兩年一直都有人追!直至年初識一個好好,好錫我同小朋友既男朋友,佢好 ...

世界上唔會無晒好男人既...所以我唔反對結識另一個,如個男人真係好既,咪嘗試發展囉...如佢係想結婚既,你咪更要花多d時間了解佢認識佢囉..因為好多時真係要相處過你先了解到佢是否真的能容入你同小朋友既生活..畢竟你曾經有過家庭生活,當你接受另一個時,會好容易將你以往既家庭生活跟同佢既相處作比較,所以要點時間比大家去適應同磨合..我意見你唔使急,比多點時間大家相處下先啦,如你未ready去諗是否再婚咪直接同位男士講叫佢比點時間你囉...如佢真的有誠意跟你走下去應會明白架...

祝福你呀..!

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

支持嫁恐龍...

嘻嘻, 仲等咩呀?!
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

複式洋房

回覆:要用幾耐時間先接受到第二個?

咁其他sis 第二段婚姻,係相隔左幾耐呢?
離婚書上年年尾先攪點,而家結會唔會快左D?

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

呵呵...

結婚遮, 又唔係叫你食藥, 無話規定要隔幾耐一次架啵...

alfreday    發表於 13-5-7 13:12
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

複式洋房

食藥

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

回覆 aikoww 的帖子

咁你識左佢幾耐? 了解有幾深呀? 唔好理人地啦...最緊要係你跟恐龍之間是否真的可相處…我人認為唔好太快…不過只係我意見炸...學fitfit話齋....無得計隔左幾耐架..

複式洋房

識左4個月咋,佢好體諒我,成日為我諗,同我同囡都溝通到,每星期我地都會Family day, 感覺好似識左好耐

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

aikoww 發表於 13-5-7 14:43
識左4個月咋,佢好體諒我,成日為我諗,同我同囡都溝通到,每星期我地都會Family day, 感覺好似識左好耐:he ...

路過吹吹水先..

樓主, 你好勁呀.. 識左 4 個月就諗..... 比o的時間大家啦.. 拍拖既時候乜都得... 結婚之後另一個樣.. 我相信你會明白.. .

既然你地去到談婚論嫁階段, 即係乜都可以傾啦.. 咁就比o的時間睇清楚囉...

樓主, 相信你係年青貌美既後生女... 如果係真既更加唔使急於結婚囉.. 一紙婚書你都試啦.. 離婚書你又有啦... 人生要面對既都集齊 2 樣印花啦... 使乜咁快決定你既下半世同咩人過呢??? 見過鬼都唔怕你, 你好勇呀~~~~
今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

複式洋房

哈哈dordor 你講得好正呀!
集齊兩個印花

因為佢都係單身家庭長大,17歲時媽媽都過左身,所以呢十幾年都係一個人生活,再加上佢係基督徒,所以好想有個家,一齊生活

侯爵府

aikoww 發表於 13-5-7 14:58
哈哈dordor 你講得好正呀!
集齊兩個印花

咩教徙都係咁話啦.... 等下先啦.. 比個考驗你地自己先啦... 你結婚之後會唔會再生 bb?? 人梗係偏心自己o個個架啦.. 如果佢係基督徙咁你係唔係呀?? 佢唔要你跟埋一齊信咩?? 返下教會先啦... 再相處下先囉~~ 男人唔等得?? 愛死你既時候乜都得, 討厭你既時候乜都唔得....

重呀.. 教徙結婚唔係話結就結 wor.. 佢信左幾耐呀?? 日子愈久愈多野要做.. 返去問下自己教會神父, 上完堂先講結婚啦...
今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

男爵府

我覺得四個月太短,應該放長遠睇清楚左,當俾考驗大家。又唔係急住再嫁,係咪先!

大宅

回覆:aikoww 的帖子

我個個人地就話係絕種怪獸會保護我同阿女,我地識左年半啦,有一個問題就係我唔會生,佢想我生,佢係獨仔小康之家之上,唔生又唔得!最後決定唔會生,我地都好開心,大我10年,真係好以我感受為先,佢家姐把口好臭,不過都唔感話啲咩,佢家姐知佢會護住我!我都未諗結婚!睇定啲先啦

複式洋房

佢本身係基督教家庭長大既!
一開始,佢已經話唔想生多個,一個就夠了!而且佢好尊重我屋企人,嘻嘻,佢係小男人,我係大女人

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

樓主: 你慢慢用雙眼睇清楚對方,用埋屋企既床板考慮清楚添!多個家庭重新組合係好復雜的,面前還有好關要過。
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

複式洋房

回覆:alfreday 的帖子

我能我諗野比較低B, 其實我要點諗先好?

侯爵府

aikoww 發表於 13-5-7 16:20
我能我諗野比較低B, 其實我要點諗先好?

大家都比哂意見你, 請你慢慢細閱大家所寫既回帖後你會明白架啦...

唔需要講呢佢對你有幾好, 你有幾愛佢.. 你受過傷自然會明白你下一步點行...

複式洋房

回覆:dordor1207 的帖子

Thank you

男爵府

原來依家d男人接受到有小孩的女子。。我其實好驚人地唔接受

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

相愛不等於相處到。

家下只係識左4個月,好多野都未有共識,唔使急。
不知所謂的乙陸!!!

首頁

尾頁

跳至