母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:老公成日覺得阿B食唔飽!想放棄!

無意睇番D舊post,想update下近況去鼓勵其他媽媽!我囝囝已經2歳多(25mth)全人奶到23mth!最近我又再有左弟弟,由於懷孕後無奶,所以轉奶粉了!但訓覺一樣要啜啜,但囝囝由細到大都好健康好少病!下胎我仍然會努力,希望各位人奶媽媽加油!

babyhk    發表於 15-5-25 10:19

大宅

阿b係成日都要搵奶好正常wor,飽到嘔哂奶都仲要啜。琴晚我b食飽奶,隔一陣就發哂脾氣點抱點搞都唔開心,比個奶佢啜唔夠5下就訓著左。有時佢地都幾堅持😂

大宅

引用:阿B剛20日人仔!本人全人奶媽每3小時1次(1

原帖由 Janeylam 於 13-05-08 發表
阿B剛20日人仔!本人全人奶媽每3小時1次(15-25min)阿囝每日都有8-10條濕片!大便都有5-6片!但每日佢總有1 ...
過多10日去健康院磅重就知好明顯阿b夠飽啦。唔夠飽就唔會長肉啦。拉埋老公去比佢聽下姑娘點講

大宅

引用:Quote:原帖由+Janeylam+於+13-05-08+發表阿

原帖由 miumiu925 於 15-05-23 發表
過多10日去健康院磅重就知好明顯阿b夠飽啦。唔夠飽就唔會長肉啦。拉埋老公去比佢聽下姑娘點講

...
哈!呢個post係舊的!😂

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

Janeylam 發表於 15-5-24 01:15
哈!呢個post係舊的!😂

恭喜你又做媽媽!
你編輯第一個post 啦,否則大家會不停鬧你老公。

當年佢點接受你繼續餵?

大宅

引用:Quote:Janeylam+發表於+15-5-24+01:15+哈!

原帖由 bosch 於 15-05-24 發表
恭喜你又做媽媽!
你編輯第一個post 啦,否則大家會不停鬧你老公。
全靠自己夠堅持同成日洗番佢腦😂

大宅

陪月勳章

轉眼樓主已經餵左23個月,好叻呀!
見倒你個舊post 同自己情況有啲似,自己都唔介意辛苦,但身邊人成日覺得Bb 唔夠飽所以嘈 17日人仔,都有想放棄時候,希望最後可挨過去好似你咁就好了

大宅

引用:轉眼樓主已經餵左23個月,好叻呀!見倒你個

原帖由 babyhk 於 15-05-25 發表
轉眼樓主已經餵左23個月,好叻呀!
見倒你個舊post 同自己情況有啲似,自己都唔介意辛苦,但身邊人成日覺得 ...
其實最初比人懷疑,攪到自己都擔心同懷疑自己,但我唯有努力D,餵密D都唔肯餵奶粉,其實只要BB有足夠濕片就ok😊

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊