婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

男爵府

話說早三個月前,女兒同我講下體近陰唇附近好痕養,帶佢睇醫生(政府)檢查佢唔覺有咩,而且當時又沒分泌同臭,所以醫生只開了潤膚膏,同驗小便。其後日子佢沒再講話痕,所以我都冇理佢。但最近這一星期,佢同我講下體好痕,所以咪同佢查潤膚膏,但結果無效,痕左好多日,連學校老師打來同我講女兒係學校情況,佢同我講懷疑我女兒感染腍珠菌,叫我帶佢睇醫生,老師同我講細路仔如果抵抗力唔好都會感染到。這時候我開始有意式留意下,特別睇下有冇分必同臭,起初我唔覺佢有分必同臭,只係痕,仲要係好痕個隻,有晚仲痕到訓唔度要帶佢睇急症,去到急症醫生檢查又唔覺係乜野,只係有少少紅(因為佢抓),最後醫生開了一支藥膏查下體。

我想問下,其實兒童會唔會感染腍珠菌呢!?
如果真係感染到,我應該帶佢睇兒科定婦科好

男爵府

回覆:請問細路女(6歲)會唔會感染腍珠菌

可以先睇兒科,睇吓係咪發炎。內褲不要過緊。

大宅

用凡士林都可以!日日用用到她說不痕!我通常用3日左右!多D洗下下面!喝多D水

大宅

女孩子自出娘胎開始,如果清潔得不好都已經有機會感了

大宅

可以取必泌物去化驗下咪知囉

男爵府

佢會唔會係尿道炎,我個女4yrs又係成日痕,帶佢睇醫生又話無事,但一次睇急症才驗到係尿道炎,除了痕佢去廁所有無話痛

珍珠宮

睛靈勳章 陪月勳章 畀面勳章

女孩子自己去小便好易有,因為學校廁板好多菌!

大宅

如果你曾有念珠菌,而內褲又跟她一起洗的話,囡囡便有機會感染了

禁止訪問

大宅

我細個都試過,但搵唔出原因

首頁

尾頁

跳至