自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

屋企附近開左間新皆保,
標明安格斯牛扒,
真係唔知係乜 level GE 扒,
D血水流出來係紫色GE,
煎好之後, 試味好唔同 mouth:

係就係平好多, 但唔敢再試,

再平都冇用,

有冇 JM 試過 E 間舖 D 凍肉?

大宅

回覆:皆保安格斯牛扒...... 血水紫紅色

試過佢既
1)安格c肥牛片,ok,
2)手羽先(雞,果時買20蚊一袋,我覺得幾抵,

子爵府

呢間啲野。。。mouth:

大宅

引用:試過佢既1)安格c肥牛片,ok,2)手羽先(雞

原帖由 waiwai_bb 於 13-05-14 發表
試過佢既
1)安格c肥牛片,ok,
2)手羽先(雞,果時買20蚊一袋,我覺得幾抵,
未打完tim.......總之我會簡啲靚靚仔仔嘅,不過其實好難簡到正常貨囉。。。。。好多時見佢啲急凍貨成日解哂凍,水流流咁

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

皆保我只會買乾貨如罐頭、麵,絕不買肉

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我只會買乾貨,唔會買肉

大宅

化妝牛肉記憶猶新
打招呼,點評,訪問無任歡迎。
只不過點評,我就回應不到妳。

水晶宮

引用:屋企附近開左間新皆保,標明安格斯牛扒,真係

原帖由 Kinexma 於 13-05-14 發表
屋企附近開左間新皆保,
標明安格斯牛扒,
真係唔知係乜 level GE 扒,
佳寶之前好鬼多負面新聞

珍珠宮

呢間野唔得架

子爵府

牛扒我未買過,有次買魚扒,一羅上手沖水,D魚肉爛晒,梅成咁!

子爵府

我都只買乾貨,啲肉類無乜信心

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

好多野都過期…上次見到pack煙肉過左成年…我都唔信 以為生產日期,點知真係過期

珍珠宮

尋日買左包急凍魚,解晒凍發現d魚肉變晒色,原來有層保鮮紙"食"左入魚肉度...
買左d丸,煮完之後梅到不得了... 都唔知冰左幾多年...
以後唔敢喺果度買急凍野

p.s. 以前哩間野未翻新之前,d急凍同冰鮮肉類就咁放喺舖門口,日曬雨淋,又近馬路,d肉晒足一日擺完冇人買,收舖時收返,第2日又照擺返出黎,真係送都冇人要,翻新之後先好d~

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

買大牌子ok , 但凍肉我唔會買囉

男爵府

BK Milk勳章

唔會買呢間啲凍肉

男爵府

我都奶過野,買豬大腸$16磅,街市其他檔最少$26磅。好彩買兩條,食落完全吾係果回事。之後去買$26磅既,終於食出豬大腸味。
話過吾會再去買佢d野,幾平都假,寧願吾食。

男爵府

叻叻勳章 畀面勳章

紫色

我愛牛兒

瑪瑙宮

畀面勳章

我只會買冷藏素雞、素排骨果D

珍珠宮

好媽媽勳章

我只會買米同飲品, 因佢d飲品有時都幾平.

首頁

尾頁

跳至