美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有無人係化妝學校或美容學校上堂嫁?

我唔想join d好 hard sell 的 school

我都想學下基本美容,因我見美容師d skin都好好, 但我出粒粒都唔識攪...好想自己學下,至於化妝, 係興趣, 唔知有無人分享下呢?

複式洋房

Re: 有無人係化妝學校或美容學校上堂嫁?

Anyone can give me opinion? :lol:

大宅

我是Mary Kay 的美容顧問,可以給你一個免費的化妝班,有興趣可以PM我或E-mail 比我.

大宅

我係以斯貼學架!我覺得好好呀!又唔會係咁叫你買野!有興趣問我啦!

子爵府

我係'胡芬迷'學過!唔掂!hardsell,仲成日叫你買XX。 :tongue:

仲玩歧視,玩針對!唔想玩就要乖乖買野。
好掛住我家的龜龜,感謝Martin媽咪收養,希望牠們可以開開心心生活。永遠懷念「咬人」、「明仔」、「細龜」及「BB」! 21-6-06

Hi!我叫,是一隻不懂捉老鼠,而且會和老鼠一同偷食物吃的大花貓,但我絕對不是白老鼠!

男爵府

好媽媽勳章

我讀緊beauty tech , 唔係好掂, 但都ok

大宅

我都係以斯貼學架!

複式洋房

feebie 寫道:
我係以斯貼學架!我覺得好好呀!又唔會係咁叫你買野!有興趣問我啦!

oh, how much is the course?? thanks ah!

複式洋房

beverly@mimi 寫道:
我係'胡芬迷'學過!唔掂!hardsell,仲成日叫你買XX。 :tongue:

好差呀...多謝你話我知呀, 你個course貴唔貴的, 佢sell你買咩多呀? thanks again!

複式洋房

manyeebb 寫道:

oh, why 唔係好掂呀? 佢好似好貴的...

複式洋房

tweety88 寫道:
我都係以斯貼學架!

你依家仲學緊呀?

男爵府

好媽媽勳章

因為佢開頭教d野其實自己本身已經識, 但之後第2個course時, 教d野係真係要做廣告化妝及星級先會用到, 如果只想做個普通的化妝師就冇用~!

佢真係幾貴架, d 化妝品又貴, 都會叫你買野, 不過你可以唔買~!

lumlum_mum 寫道:
[quote]

oh, why 唔係好掂呀? 佢好似好貴的...[/quote]

複式洋房

我係bbc學緊... 佢分三班, 頭一班都係教d basic既野...所以for自家都ok!~
我黎緊會學中班, 所以都唔知會點, 不過so far佢都係會叫你買返d 基本野, 所以都冇咩hardsell佢d product.

lumlum_mum,

我覺得聽你咁講, 你應該學美容先再學化妝會0岩d~~

子爵府

[quote]

好差呀...多謝你話我知呀, 你個course貴唔貴的, 佢sell你買咩多呀? thanks again![/quote]

果時青年,有政府資助,免費的(政府俾錢),所以佢地咪成日話我地免費,叫我地買東買西,有時教的資料仲唔正確的!

佢叫我地買上至美容院的制服,下至按摩油(好似成千幾元),指甲油.................d miss 又串,問野時你要讚佢靚女,唔講就c!唔答+罵你!

總之唔好!
好掛住我家的龜龜,感謝Martin媽咪收養,希望牠們可以開開心心生活。永遠懷念「咬人」、「明仔」、「細龜」及「BB」! 21-6-06

Hi!我叫,是一隻不懂捉老鼠,而且會和老鼠一同偷食物吃的大花貓,但我絕對不是白老鼠!

大宅

畢左業好耐lu...

[quote]
我都係以斯貼學架!

你依家仲學緊呀? [/quote]

大宅

feebie 寫道:

想問下收費系點?我乜都吾識,系要學d乜先啊?

複式洋房

因為佢開頭教d野其實自己本身已經識, 但之後第2個course時, 教d野係真係要做廣告化妝及星級先會用到, 如果只想做個普通的化妝師就冇用~!

佢真係幾貴架, d 化妝品又貴, 都會叫你買野, 不過你可以唔買~!

[quote]
[quote]

oh, why 唔係好掂呀? 佢好似好貴的...[/quote][/quote]

咁又真係唔係好得..... 你花得多唔多$呀?

複式洋房

erikoyee 寫道:
我係bbc學緊... 佢分三班, 頭一班都係教d basic既野...所以for自家都ok!~
我黎緊會學中班, 所以都唔知會點, 不過so far佢都係會叫你買返d 基本野, 所以都冇咩hardsell佢d product.

lumlum_mum,

我覺得聽你咁講, 你應該學美容先再學化妝會0岩d~~

bbc是...? 你學緊makeup? 你都懂美容了? bbc有美容學的嗎?

複式洋房

[quote]
[quote]

好差呀...多謝你話我知呀, 你個course貴唔貴的, 佢sell你買咩多呀? thanks again![/quote]

果時青年,有政府資助,免費的(政府俾錢),所以佢地咪成日話我地免費,叫我地買東買西,有時教的資料仲唔正確的!

佢叫我地買上至美容院的制服,下至按摩油(好似成千幾元),指甲油.................d miss 又串,問野時你要讚佢靚女,唔講就c!唔答+罵你!

總之唔好! [/quote]

好得人驚....................

複式洋房

oh,失覺晒,你是學美容or makeup的呢?

畢左業好耐lu...

[quote]
[quote]
我都係以斯貼學架!

你依家仲學緊呀? [/quote][/quote]

首頁

尾頁

跳至