母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

點算好, BB仲未有臭臭><

已經成個星期la, BB仲未有臭臭, 99成機又話我d人奶有問題, 點算好 :-( :-( :-( , 佢一路都唔鐘意我餵人奶, 佢幫我湊bb已然成日話坐熱d奶麻煩, 又話唔係好衛生......, 係我一路堅持, 佢無我辨法, 但今次我都唔知點算好, 我都好擔心

男爵府

Re: 點算好, BB仲未有臭臭><

我豆豆之前試過十幾日都冇得去(好似12日), 全人奶bb係會有機會吸收晒而唔駛去poo poo, 亦有bb啲poo poo好似水咁, 個個都唔同, 總之佢冇好蚊憎或者唔舒服就ok, 有啲bb試過14日添

別墅

我BB只有十七日大, 這兩天好蚊憎好唔舒服. 好似谷唔出.但每次都有小小Boo Boo很多wewe. 冇平日咁多.

大宅

我bb全人奶, 5week大, 日日同餐餐有boo boo, 好靓, 金黃色(有小小一粒粒渣o甘). 姑娘話, 人奶bb會好多boo boo, 我想你都係去看醫生好d.

我平時飲好多奶, 豆漿, 魚湯, 人奶係pump出來比bb食, 每次pump盡渣乾晒d人奶出來先肯停手, 因為後奶係飽肚d.

別墅

shirleymow,
你可以去藥房買開奶茶煲比BB飲,仲有叫你99每天定時train bb去臭臭, 起先冇唔緊要, 習慣了BB就每天定時會去, 我BB都係咁。
你去藥房買開奶茶or同BB去健康院時可帶埋你99去,你可在此時問姑娘係唔係喂人奶令到BB冇臭臭, 等D專業人仕講, 咁樣會令到佢冇聲出。
唔好放棄喂人奶, 努力,堅持, BK好多ma ma支持係ga

大宅

全人奶bb十幾日唔去都冇問題ga

我bb幾個月時都試過

大宅

啲姑娘話代表bb吸收, 所以唔洗擔心.
我女以前都試過十日冇 臭臭.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊