美容扮靚

跳至

首頁
23456...81

尾頁

水晶宮

引用:好勁呀!我都好想減,但係做完家務都10點幾1

原帖由 chingcat 於 13-05-21 發表
好勁呀!我都好想減,但係做完家務都10點幾11點。老公話太晚唔好去跑步,叫我星期六日一早去跑。1星期跑2日 ...
我放工都夜㗎。所以我買部健身單車係屋企,幾時踩都可以,又唔受天氣影響。好似昨晚我返到屋企都9點幾。但我唞左一陣,十點幾開始踩單車 ,踩完11點幾,散熱後就沖涼瞓覺。

天空之城, 快樂之地

公爵府

畀面勳章

引用:好勁呀!我都好想減,但係做完家務都10點幾1

原帖由 chingcat 於 13-05-21 發表
好勁呀!我都好想減,但係做完家務都10點幾11點。老公話太晚唔好去跑步,叫我星期六日一早去跑。1星期跑2日 ...
好似我咁買跑步機,隨時跑,呢排落雨都唔怕

男爵府

畀面勳章

回覆 PCCW2319 的帖子

多年前買了部幾千元,玩咗3年之後覺得太大部俾咗人。依家再買一定比老公

大宅

我朋友介紹我去天水圍基督教拿打素社康服務見營養師,佢表妹半年減左30磅
我因為進修和工作壓力大食零食唔做運動肥番10幾磅,bmi 23,趁d衫仲着到要矯正自己飲食行為

第1次見$280,量脂肪比例,新陳代謝年齡,肌肉重量,脂肪在內臟的比例,飲食習慣

打後每次見$190

佢响澳洲畢業,話叫我跟餐單,目標係每星期1磅,減要係脂肪,最初每兩星期見1次,其後每個月見1況

米記每星期3次,價錢高,有月份限制,好大壓力,呢個係志願機构,有公益金贊助,另外冇月份限制,米試下

我順便check埋骨質風險,冇事

遲d做埋body check-up 驗胆固醇,又有女醫生做婦檢,大樓好新,儀器先進(如有骨質問題佢地有部係scan全身邊part骨有事,費用貴d),有中西醫門診, very good

fatcat123  thanks for your information.  very useful  發表於 13-5-29 12:05

大宅

我朋友超重,30幾新陳代謝年齡係60歲

大宅

營養師話餐單係唔要餓去保持代謝率

伯爵府

回覆:PCCW2319 的帖子

我一陣都會落會所做gym.跑cross trainer .

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 NgoNgo 的帖子

support;likes

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 PCCW2319 的帖子

sweet ar

大宅

chingcat 發表於 13-5-21 17:25
如天氣差的話,我也會在家做運動,有時跟鄭多燕做,你肯做已經係踏出最關鍵的一步,加油啊!支持你呀!

大宅

PCCW2319 發表於 13-5-21 17:41
我屋企部健身單車,阿仔都資助我$400。仲日日提我踩單車。
哈哈…真的好,有阿仔提住,係最好的“教練”,亦有大大的動力

男爵府

NgoNgo 發表於 13-5-21 16:42
你本身圓潤嗎?我本身圓潤型,又好鍾意食嘢,生完唔做運動後,累積呢十幾年加加埋埋重咗成40幾磅… ...
我本身唔算圓, 不過又唔係骨感.(even 我94磅時手臂都係好粗)我未生, 但我老公同老爺成日"質"我食野. 我本身食少少都好易肥..就係咁令體重激增!

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

回覆:NgoNgo 的帖子

做運動後到2個月人開心左D,但一樣野拎我無再失眠,希望你我大家Jm到減到目标做靓媽,我目標50磅!

大宅

lam133 發表於 13-5-21 20:38
做運動後到2個月人開心左D,但一樣野拎我無再失眠,希望你我大家Jm到減到目标做靓媽,我目標50磅!

...
對啊!運動能發放正能量,心情會好咗,我目標想再減多10磅,不過可能很漫長的路(因為減磅速度愈來愈慢),但我仍會努力
你都好勤力又衝勁,繼續呀!一於一齊做靚媽

大宅

kazakaza 發表於 13-5-21 20:14
我本身唔算圓, 不過又唔係骨感.(even 我94磅時手臂都係好粗)我未生, 但我老公同老爺成日"質"我食野. 我本身 ...
嘩,你曾經94磅,好fit啊!飲食和運動真的要互相配合,希望你都盡快回復苗條啦!

複式洋房

勁,加油呀

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

回覆:NgoNgo 的帖子

一定一定,平常心減!

子爵府

之前曾經做運動減肥,但之後冇做仲肥過之前

子爵府

引用:回覆+bada0914+的帖子我記得最初的3至4個月

原帖由 NgoNgo 於 13-05-21 發表
回覆 bada0914 的帖子

我記得最初的3至4個月,差不多一周跑5日,每次半個鐘至45分鐘不等,有時1個鐘
請問跑步前後要唔要熱身㗎?

大宅

長期糧尾子 發表於 13-5-22 00:37
請問跑步前後要唔要熱身㗎?
有呀!拉筋唔少得,跑完後cool dwon都重要,千萬唔好跑完即刻坐,最好慢走同拉筋!

首頁
23456...81

尾頁

跳至