樓市動向

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

引用:Quote:原帖由+klcn+於+13-06-13+發表呢個真

原帖由 wk2468 於 13-06-13 發表
我老公話派左一定要接受,不要下年也不能再申請喎!你有聽過嗎
我都聽公務員既人講係,會比三次機會你,唔要就停賽一年,先可以再申請,有幸派到比你會有三次機會。

伯爵府

linglingread 發表於 14-3-28 23:22
第一次申請,12年尾遞表,13年派二人單位(嗰時我已經有咗,但未夠16週),到過咗16週俾咗醫生證明,就派第 ...
想問下你,你幾年年資架..我依家CASE同你有d似呀...前幾日無lala收到信派左3人單位..300呎..
我無要到...因為我岩岩有左過左16週..順便加返bb係成員..咁即係4人..
但有人話4人仲耐要等好耐..咁你2人變做3人...第一次派左幾大呀??
之後第二次幾耐派同幾大架??我都捻緊轉左4人唔知要等幾耐先有第二次呢~~~

伯爵府

引用:Quote:原帖由 花花b 於 14-04-13 發表想問

原帖由 linglingread 於 14-04-13 發表
第一次派係上年12月,但我嗰時得6週左右,佢派廣源2人單位,得150呎
嗰時派房組幫我哋hold住咗,叫我一到16 ...
我C6今年6年年資,咁派3人係幾大架?因為我聽人講4人會比4-5人兩房單位你,但問題係4人等得耐,唔知會唔會好快有第二次!我明天去房署比返張預產期証明佢呀!

伯爵府

引用:好似3-4人係同一size㗎,請問幾耐年資?

原帖由 wahan 於 14-04-13 發表
好似3-4人係同一size㗎,請問幾耐年資?
6年。

伯爵府

linglingread 發表於 14-4-13 17:30
而家佢派呢個3-4人單位,大約350尺
正呀你...我初時3人都捻住佢會比350左右我..我都會要...起碼可以間到2間房啦!!!!
但家下290呎...真係ONLY夠3人..
希望我好似你咁快有第二次啦!!!期待呀!!!!><

伯爵府

引用:請問你派到香港,九龍定新界?

請問你派到香港,九龍定新界?
新界,你申請邊,幾年年資

伯爵府

引用:我回年先申得,都預要等6-7年,想要香港~4

我回年先申得,都預要等6-7年,想要香港~4人
6-7年OK都算好,我老公夠兩年開始申請,以前公務員係超快,一年搞掂,我地以為都快,點知等下等下等到今年第六年年資了!下年都第七年喇!
不過咁,大埔好多都係居有其者公屋,單位變左少。

首頁

尾頁

跳至