自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我就咁睇個妹妹應該雨歲到既,佢同媽咪婆婆一齊去食下午茶,應該坐低無耐就賴尿。
因為佢坐高櫈,所以一賴就好明顯,成張櫈成地都係。我見個媽媽都好尷尬。

不過佢除左個妹妹條褲,再舉起個妹妹時,個妹妹下身真係俾成間大家樂既人都睇到哂。

我明白如果係介片時出街好易有呢d情況發生。我個係女我突然間諗如果係我,我應該點做好呢。落左地先除褲?定即刻抱個女去女廁?各位jm你地幫小朋友介片時為免有呢d情況係咪出街都照同佢著片呢?

我咁諗係因為我坐隔離檯無聽到個妹妹話要去vv,咁係咪代表佢未係戒哂片呢?

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

去街著 lor.....
全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

水晶宮

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:我就咁睇個妹妹應該雨歲到既,佢同媽咪婆婆

原帖由 silviachoi 於 13-05-23 發表
我就咁睇個妹妹應該雨歲到既,佢同媽咪婆婆一齊去食下午茶,應該坐低無耐就賴尿。
因為佢坐高櫈,所以一賴 ...
如果剛介片我實比小朋友著學習褲

子爵府

is hard to control when the kid is so small.....

大宅

回覆:啱啱響大家樂見到有個妹妹賴尿

就算戎咗初期有意外都好難免,不過我唔會當衆除個女條褲

禁止訪問

伯爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

我個女都試過呀... 同朋友食buffet,問左佢幾十次要唔要vv都話唔洗... 轉頭瀨左... (佢已經介左片兩個幾月,我先唔幫佢著片出街) 跟住我就問waiter俾D紙巾我索左地下D vv... (我D朋友幫手索) 我就9秒9抱個女去廁所換褲... 出返去,已經有人清潔左個地下喇... 我就係咁同人say sorry... 都幾尷尬...

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我出街1定同阿囝著學習褲,就係唔想有呢d事情發生

男爵府

引用:可能呀妹失手,人生總有賴尿時!講真呀媽當

原帖由 呀度 於 13-05-23 發表
可能呀妹失手,人生總有賴尿時!
講真呀媽當時都好手忙腳亂,未必即時諗到咁多細節…
其實你想講妹妹赖尿唔 ...
我唔係話妹妹或佢媽咪 我係諗如果到自己應該點先可以處理好d,因為我女未開始戒片

男爵府

引用:我個女都試過呀...+同朋友食buffet,問左佢

原帖由 silly_shan 於 13-05-23 發表
我個女都試過呀... 同朋友食buffet,問左佢幾十次要唔要vv都話唔洗... 轉頭瀨左... (佢已經介左片兩個幾月, ...
我都好驚第時我女會咁呀,已經戒左兩個幾月又真係唔會再同佢著片出街。

咁出街咪要帶定一兩套褲仔以備不時之需?

珍珠宮

好媽媽勳章

我最怕遇到呢d情形, 咁細個出街一定著片.

侯爵府

如果出街唔著片片,我會定時同佢去廁所,照同佢去VV....

大宅

出街一定著學習褲,介左片我都會著,就係吾想有呢d情況,不過點我都吾會係餐廳除小朋友條褲,九秒九抹一抹地下同張椅,同侍應講聲就衝去廁所

珍珠宮

silviachoi 發表於 13-5-23 16:10

我小朋友試過响人地鋪頭門口賴

大宅

兩歲賴尿,可以理解既。如果係我,會抱佢去廁所換褲,唔會當眾除。
我仔戒片既時間,出街已經唔肯著片,我會幫佢帶多條出街。佢試過喺海洋公園賴左,因為掛住玩,好急好急先出聲,去到廁所,未入廁格就賴左。

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我就咁睇個妹妹應該雨歲到既,佢同媽咪婆婆

原帖由 silviachoi 於 13-05-23 發表
幾細都一定唔會當街除佢褲,入厠所換。 兩歲如未得又知食嘢附近難搵乾淨厠所, 我會幫佢著學習出街, 就喺免咗尷尬。
就算佢講到你聽, 但佢哋未必忍到去公厠, 一定瀨

伯爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

silviachoi 發表於 13-5-23 16:21
我都好驚第時我女會咁呀,已經戒左兩個幾月又真係唔會再同佢著片出街。

咁出街咪要帶定一兩套褲 ...

阿女4歲前我都一定帶多套衫褲俾佢嫁... 因為小朋友好易整濕衫褲,所以帶多套安全D

男爵府

我個係囝, 會帶定有蓋闊口杯, 緊急時, 而且就近沒厠所 , 就去埋一二邊, 大人圍住比佢V V

伯爵府

男仔易搞好多,不過要成日帶定d3褲片片囉

侯爵府

遊學勳章 畀面勳章

出街穿片片

首頁

尾頁

跳至