嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

引用:Quote:原帖由+ms_ck+於+13-05-24+發表Thx!!

原帖由 Candy1110 於 13-05-24 發表
日日食蛋白加奶真係好有用
係呀!

大宅

ms_ck 發表於 13-5-25 12:29
好得人驚,難怪醫生話2星期要睇一次
我都係單卵, 醫生都係話要兩星期check一次至24w先至叫做稍為穩定. 馱單卵, 真係提心吊膽

子爵府

回覆:孖b媽,剛有時係米都係一強一弱?

好大壓力

複式洋房

回覆 Candy1110 的帖子

我由第一次照超聲波開始,2個bb都係差唔多大我懷的是2個胎盤的雙胞胎,醫生話咁樣佢地會各自吸取營養,不會爭食
我現在已24週,他們大小仍然差不多,與這個原因有莫大關係。

我每天都會飲一包高鈣低脂奶,一隻雞蛋,一杯高鈣低脂乳酪
每個星期食一次花膠,都有助長胎

複式洋房

我都係單卵雙胞胎,共用胎盤,24w 果陣胎水突然增多,醫生即時寫假比我休息,點知去到28w , 又突然見啡入埋院瞓左六日,e + 差一日就 33w , 希望孖b 捱到去37w 開刀喇

別墅

昨天剛剛照到係孖b, 5w, 但係大小相差成10倍,咁仲有機會追返差不多大細嗎?我有相但唔識上載。

男爵府

Sonia33 發表於 13-5-31 17:42
昨天剛剛照到係孖b, 5w, 但係大小相差成10倍,咁仲有機會追返差不多大細嗎?我有相但唔識上載。 ...
我6ws1d,岩岩今日照咗胎囊囊,都係一大一小,大果個18mm,細果個15mm,唔知算唔算差得遠?
另外,果個今日都好似見到下一點,醫生話好可能係閃閃,但細果個未見到,想問下大家有無咁嘅情況?
會唔會細果個到時發展唔到而.......
好擔心,要下個星期五先開估!

別墅

有少少差別係正常嘅~ 唔使擔心!

複式洋房

回覆:孖b媽,剛有時係米都係一強一弱?

各位好,今日第6wk5 days, 去左瑪麗check, 醫生check 到係同卵雙胎,由於周數細,不過一個胎嚢見到2粒B各自左右閃閃,既驚又喜,立即眼有淚光。醫生之後話2隻B size 有距離,1隻5.7mm , 1隻3.8mm, 我好希望佢地好健康咁出世,不過佢地咁細就有差別,會唔會有問題㗎?

大宅

lululouise 發表於 13-6-1 01:36
各位好,今日第6wk5 days, 去左瑪麗check, 醫生check 到係同卵雙胎,由於周數細,不過一個胎嚢見到2粒B各自 ...
咁早大細有差異唔出奇, 不過如果持續都係一大一細就要多加留心, 因為可能有傾向係TTTS

首頁

尾頁

跳至