親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

下星期二出發,19日唔喺香港,阿爸、阿媽加工人睇住兩歲加半歲…

有冇人試過有咩方法等個兩歲唔好成日嗌搵媽咪?叫工人日日帶佢去公園玩,玩到攰到不得了,會唔會好啲?

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

平時好痴你架? 工人冇湊開? 如果平時佢地都有跟工人的話, 唔見到你地唔會搵, 反而見到先會扭計, 好似返學一樣, 唔使特別安排咩節目

別墅

回覆:同老公19日唔喺香港,兩歲仔情緒上適應到?

兩歲嗰個好痴我,雖然我有返工,但一放工喺屋企,佢成日都搵住我…

細嗰個就完全唔擔心~

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

tammylemon 發表於 13-5-24 10:50
下星期二出發,19日唔喺香港,阿爸、阿媽加工人睇住兩歲加半歲…

有冇人試過有咩方法等個兩歲唔好成日嗌搵 ...

解決方法: 即刻買張機票帶埋大囝去

大宅

如果去旅行,仲去19日咁多,點解唔帶個大嘅一齊去。老人家睇兩個細路對佢地太大壓力。其實要老人家照顧半歲bb都唔容易,bb有什麼唔舒服嚇死佢地。

琥珀宮

引用:下星期二出發,19日唔喺香港,阿爸、阿媽加

原帖由 tammylemon 於 13-05-24 發表

要個仔唔搵媽咪真係無咩辦法,只可以狠心d由得佢喊,喊幾日至一星期可能終會唔記得你!我十幾年未試過留低小朋友去旅行,19日唔見,比著我就真係唔捨得玩得唔安樂!

水晶宮

我去左旅行...亞仔亞女都只係問左幾次,之後都無再問了......即係我可以去多幾次旅行

別墅

多謝各位分享
其實真係冇可能帶埋一齊去,如果一定要,我寧願唔去。

佢哋大個啲…三、四歲啦,都可以考慮嘅…

大宅

回覆:木土土 的帖子

非常同意 , 我d細佬出世後一步也沒有離開過,會好掛住。

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

樓主事在人為姐,我有三個小朋友,次次去旅行不論兩曰或三星期,一定五個一齊去!

琥珀宮

引用:多謝各位分享其實真係冇可能帶埋一齊去,如

原帖由 tammylemon 於 13-05-26 發表
多謝各位分享
係架,所以我生b後,第一次去外地旅行已經係一家四口去,一個二歲一個五歲半!之前只係同佢地去下香港d渡假酒店住一兩晚,係泳池游下水食下buffet!

大宅

引用:多謝各位分享其實真係冇可能帶埋一齊去,如

原帖由 tammylemon 於 13-05-26 發表
多謝各位分享
你就算去旅行都短時間一啲啦。至少帶個大嘅一齊啦。

大宅

我每次去旅行一定五個一齊去,曾經試過兩公婆帶住1歲,4歳,7歲去新加坡自由行。我真係少見佢地一日都唔得,更遑論係19日。

珍珠宮

減齡達人勳章

引用:下星期二出發,19日唔喺香港,阿爸、阿媽加

原帖由 tammylemon 於 13-05-24 發表

喊就一定㗎喇,但一兩日後多數都冇問題,除咗帶佢去公 園外,買定份新玩具,等佢搵你時,叫公公婆婆話媽媽買比佢玩。屋企有冇iPad? 如你用iPhone, 裝個tango apps ,有wifi就可以免費視像通話,佢又聽到你把聲又見到你個樣,咪安心啲囉!我而家喺意大利,日日都指定時間打比對女傾計。

男爵府

陪月勳章 BK Milk勳章

又要放低D仔女去旅行,又擔心佢地適應唔到,是否有D矛盾?既然有咗小朋友,係咪應該將小朋友放先而自己享樂行後

似上面Jm話齋,事在人為, 同小朋友去旅行都會有另一種喜悅。(純粹個人意見,不喜勿插)

男爵府

BK Milk勳章

會唔會玩得太盡呢?
Charmmy is DADA, MAMA's Darling.
Charmmy is 18 months aged.
Charmmy Likes To Play With DADA & MAMA.
Charmmy Has 2 Bowls Of Rice Everyday.
Charmmy Likes To Eat Bananas And Bread.
Charmmy, DADA, MAMA Love You All The Time.
Charmmy Starts To Said "MA" November 27.
Charmmy Starts To Stand On The Bed In December.
Charmmy Travels To Singarpore In March 2010.
Charmmy Walks By Herself In April 2010.

首頁

尾頁

跳至