跳至

首頁

尾頁

大宅

好耐冇去,尋日3點幾去白普理幫阿仔報暑期班,一出升降機見地下坐滿人分貨,之後趕住走,4點幾返去已散左好多,雖然日日喺街見慣的B6拎住幾包尿片,但見哥棟米忍唔住影低左:;pppp:

男爵府

畀面勳章

回覆:水貨客轉移陣地,彩園邨平台開P

咦!你真係好耐無過去嗰邊喎!因為呢個情況都幾耐嫁喇

大宅

回覆:babyloklok 的帖子

係呀,有幾個月啦,當時心唸佢地好似我屋企d蟻咁,被人滅左個逗就搬去第二度,煩到死,趕之不盡

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

:;pppp::;pppp::;pppp:

侯爵府

依家上水處處都係水貨客派貨點:;pppp:
lee個位已經存在左好耐。

大宅

回覆:rilley 的帖子

今晚去上水廣場對面間X皇藥房唸住幫阿仔買奶粉,聽到有個B6女人問個sales點樣帶奶粉過關,個sales同佢講帶到過關即有人接收,我比錢時先見櫃台上貼住張紙,大约寫住"各位顧客,如可以幫忙每次帶2罐奶粉到福田口岸,即可得每罐$25,每包尿片得$15",當時嬲到即刻奶粉都冇買,對住個B6大聲嗌唔該借借就走左,我係咪好儍?唔知係咪間間药房都咁做呢

wcpcelia  mouth:  發表於 13-5-25 17:50

男爵府

依家奶粉好似小見左,但係成日見一個大人拎住十包八包花王尿片

侯爵府

引用:今晚去上水廣場對面間X皇藥房唸住幫阿仔買

原帖由 WARBIAU 於 13-05-25 發表
今晚去上水廣場對面間X皇藥房唸住幫阿仔買奶粉,聽到有個B6女人問個sales點樣帶奶粉過關,個sales同佢講帶 ...
上水廣場對面既藥房都係出賣香港人既鋪頭!!!!!
以前邊有咁多藥房,就係有班為錢出賣自己人格既藥房老闆同員工!!!!
好彩有限奶令,增加佢地成本。
有時覺得大陸人好可悲,為錢,連米都可以落毒。

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆 WARBIAU 的帖子

嘩!咁其實可唔可以報警拉佢?!走水貨即係逃稅喎!影佢相POST上網杯佢!得閒行去睇下先!

大宅

回覆:野豬媽 的帖子

其實個d員工口音都係似B6,當時都想影低,心唸點解可以咁明目張膽貼出黎嘅?但我驚出唔到門口

大宅

我日日經過/.....好黑人憎
我前兩日見到火車站下面有攤檔賣奶粉.....
係英牛同荷牛.............

大宅

回覆:KAKAROMAMA 的帖子

奶粉都擺街賣?
我有親戚話而家香港海關check緊左,見你帶奶粉走幾轉就唔比過,所以而家見少左,但帶電䐉每部賺$100,每日可賺7至8佰元,又冇風險,因大陸哥邊海關冇人理,就算比人扣左都有番車馬費,所以d人咁瘋狂:;pppp:

首頁

尾頁

跳至