在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

公司請左個會計,返左三日工,但公司仍然做interview,都唔知咩心態?

一個人的快樂, 不是因為他/她擁有得多, 而是因為他/她計較得少, 願我們有一顆知足常樂的心.

禁止訪問

大宅

回覆:老闆好鐘意interview咩?

即係公司想隨時炒員工??細公司嚟架?

大宅

引用:即係公司想隨時炒員工??細公司嚟架?

原帖由 天上的星 於 13-05-24 發表
即係公司想隨時炒員工??細公司嚟架?
total都有25人,細唔細呀?而我個位都一直都有interview 請跟,但我都剛過試用期了,莫非都想炒埋我?

一個人的快樂, 不是因為他/她擁有得多, 而是因為他/她計較得少, 願我們有一顆知足常樂的心.

水晶宮

引用:Quote:原帖由+天上的星+於+13-05-24+發表即

原帖由 Bo-Bo 於 13-05-24 發表
total都有25人,細唔細呀?而我個位都一直都有interview 請跟,但我都剛過試用期了,莫非都想炒埋我?

...
咁你係公司覺得有冇唔妥或危機?

大宅

引用:Quote:原帖由+天上的星+於+13-05-24+發表即

原帖由 Bo-Bo 於 13-05-24 發表

...
都算細,可能驚啲人probation 時隨時走卦

大宅

引用:Quote:原帖由+Bo-Bo+於+13-05-24+發表total

原帖由 天上的星 於 13-05-25 發表
都算細,可能驚啲人probation 時隨時走卦
哇?我好小轉工!每份都做3、5、7年,最長一份做11年,因我只得中五,我唔敢亂走,我都好驚突然話炒我,都唔知點算?我以前做開日本公司,而家老闆係香港人,所以都唔知佢想點?

大宅

其實有d公司in人唔係想請人, 係想攞市場既最新資料。
不過咁好衰囉, 都無意請人, 就唔好叫人見工啦!
人地見工真係唔使時間同車錢咩?!

公爵府

畀面勳章

我舊公司一直都keep住請人。。。可能人工低福利少。。所以人流量都幾大。。我係度做佐兩年。。走佐1X人。。本身公司都係得1X人。。。距不斷請人。。有人走就補位。。距唔介意請無經驗。。。反正接受到距D人工就OK。。。距總會試到一個真係肯挨既。。。舊人好慘。。成日要教新人。。

伯爵府

fannychan1213 發表於 13-5-27 09:42
我舊公司一直都keep住請人。。。可能人工低福利少。。所以人流量都幾大。。我係度做佐兩年。。走佐1X人。。 ...
好慘=_=

大宅

in人唔一定請,有時係技俩黎ge~
我舊公司都係咁架,佢有佢in,你有你做,in完唔請或者等3-5個月再cold call問人地有冇工返...笑爆
亦有另一原因,人工低,冇乜福利又返得早,唔請定人好難捱落去,冇經驗都請,最慘係一班舊人啫~

子爵府

引用:我舊公司一直都keep住請人。。。可能人工低

原帖由 fannychan1213 於 13-05-27 發表
我舊公司一直都keep住請人。。。可能人工低福利少。。所以人流量都幾大。。我係度做佐兩年。。走佐1X人。。 ...

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:我舊公司一直都keep住請人。。。可能人工低

原帖由 fannychan1213 於 13-05-27 發表
好似我依家間公司。。

首頁

尾頁

跳至