親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

自己帶70歲媽媽,兩個仔(11及13),一行四人去台中,一定要到日月潭,阿里山及清境。
找了這裡介紹的兩個司機,兩個建議嘅行程竟然完全唔同,我而家唔知到底點行比較順,可以睇多d境點,因為要決定左點行先可以訂民宿,請大家幫幫我計劃行程!拜托!!

8月5日13:55到台中機場
8月9日14:50回港

珊瑚宮

引用:自己帶70歲媽媽,兩個仔(11及13),一行四

原帖由 Shown媽媽 於 13-05-26 發表
自己帶70歲媽媽,兩個仔(11及13),一行四人去台中,一定要到日月潭,阿里山及清境。
找了這裡介紹的兩個 ...
5/8)香港--台中。

6/8)台中----阿里山。。

7/8)阿里山--日月潭。

8/8)日月潭--清境。

9/8) 清境--台中機場--香港。

或者

1)香港--台中機場--清境。

2)清境--日月潭。

3)日月潭--阿里山

4)阿里山--台中。

5)台中--香港。。

(其實得五日時間,好趕好趕)。。而且中午機到,中午機走。"清境,阿里山,日月潭"要必到,。

建議最好減"日月潭"

別墅

謝謝12312!

我不玩台中了,會好一點嗎?景點是因為答應媽媽帶佢去的,所以盡量去!路上都包車,希望省點時間

這樣可行嗎:

1)香港>台中>清境
2)留清境
3)清境>日月潭(只坐cable car 同遊船)
4)日月潭>阿里山(區內遊覽)
5)睇日出>去機場

要幫忙:
去清境途上還有時間去一兩個景點嗎?還是直上清境?
清境行程?
日月潭去阿里山車程幾耐?
阿里山去台中機場車程幾耐?

Thx

珊瑚宮

引用:謝謝12312!我不玩台中了,會好一點嗎?景

謝謝12312!

我不玩台中了,會好一點嗎?景點是因為答應媽媽帶佢去的,所以盡量去!路上都包車,希望省點 ...
其實我都吾想你留台中,但中午到台中機場,直上阿里山會好夜。

但如果由阿里山到機中機場好遠呀。阿里山到嘉義車程要兩小時,嘉義到台中機場要個幾小時。

珊瑚宮

謝謝12312!

我不玩台中了,會好一點嗎?景點是因為答應媽媽帶佢去的,所以盡量去!路上都包車,希望省點 ...
如果最後果日由阿里山走,早上9時就要走(還要不要中途塞車,太危險了)

珊瑚宮

謝謝12312!

用第一個行程

珊瑚宮

謝謝12312!

日月潭--阿里山要3--4小時車程。

阿里山--台中機場,約3--4小時車程。(中途已經無去奮起湖和天長地久橋。))嘉義坐台鐵"自強號都要個幾小時。

別墅

如果清境民宿話會免費車我地去景點,我仲使唔使包車呢?
只諗住去下清清草原,小瑞士etc.,唔上合歡山

珊瑚宮

引用:如果清境民宿話會免費車我地去景點,我仲使

原帖由 Shown媽媽 於 13-05-27 發表
如果清境民宿話會免費車我地去景點,我仲使唔使包車呢?
只諗住去下清清草原,小瑞士etc.,唔上合歡山 ...
不用

首頁

尾頁

跳至