親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

回覆:大板有咩玩?

4歲好適合呀,大阪有好多野好岩小朋友玩。
市內有USS, Osaka kids plaza, 杯麵博物館, 交通科學博物館,海遊館,天王寺動物園。
京都有得著和服,行清水寺。去埋嵐山磋蛾野坐小火車。
神戶有麵包超人館,六甲山牧場,食和牛。
奈良有鹿餵。
白浜有得浸溫泉,魚市場,Adventure World, energy land.

去多幾次都玩唔晒。

大宅

我plan七月去大阪,囡囡兩歲半,會太細嗎?

大宅

回覆:sovivi 的帖子

如果去神戶同奈良使唔使轉酒店?車程離大阪心斎橋遠唔遠?

cpcog  For Kobe, you can return to Osaka city on the same day.  發表於 13-5-27 21:30

大宅

你可以住係難波, 去神戶同奈良都係可以即日來回啦, 35-45分鐘車去到既啦~ 神戶有新開既麵包超人館, 可以去行下, 隔離MOSIC商場有多野睇, 仲有個FREE入場既遊樂場係隔離, 可以同小朋友去摩天輪, 我個囡2YR 8個月, 佢玩得超開心呀~~

大宅

引用:你可以住係難波,+去神戶同奈良都係可以即日

原帖由 bigmo 於 13-05-27 發表
你可以住係難波, 去神戶同奈良都係可以即日來回啦, 35-45分鐘車去到既啦~ 神戶有新開既麵包超人館, 可以去 ...
你有冇帶士的車或者hipseat? 我個2歲半的囡囡一落地就一支箭咁周圍去,我驚人多走失!

大宅

引用:如果去神戶同奈良使唔使轉酒店?車程離大阪

原帖由 kakamara 於 13-05-26 發表
如果去神戶同奈良使唔使轉酒店?車程離大阪心斎橋遠唔遠?
神戶同奈良距離心齋橋唔太遠,約九個字車程,即日來回ok ka.

大宅

回覆 sovivi 的帖子

Tks.

大宅

回覆 bigmo 的帖子

tks for sharing.

男爵府

邊間航空公司平?

大宅

sovivi 發表於 13-5-26 22:52
4歲好適合呀,大阪有好多野好岩小朋友玩。
市內有USS, Osaka kids plaza, 杯麵博物館, 交通科學博物館,海 ...

請問大板有無好似長隆那種水上楽園呢?唔該

大宅

回覆 bb8886 的帖子

嗯...其實我今次都出左錯...我只帶了HIPSEAT加揹帶, 因平日我同亞囡去街佢都好肯行, 所以我諗住拿士的車會冇咩用, 又怕拿上拿落, 點知佢去到成日都要人抱...仲要指明要我抱, 係HK我就唔會SO佢, 不過有其他人係度 (99, 姑姐, 我亞媽, 仲有對FD) 就好難唔SO佢, 因會DELAY人地D時間....所以好累....
再去既話, 一定帶士的車~~~

大宅

回覆:bigmo 的帖子

係呀,呢個年紀最鍾意扭抱!我琴日都專登去買左部士的車,要我抱全程,死得!
你用邊隻hipseat揹帶呀?

大宅

引用:回覆+bb8886+的帖子嗯...其實我今次都出左

原帖由 bigmo 於 13-05-27 發表
回覆 bb8886 的帖子

嗯...其實我今次都出左錯...我只帶了HIPSEAT加揹帶, 因平日我同亞囡去街佢都好肯行, ...
你小朋友幾大?我都諗住唔帶士的車添。

大宅

回覆:sovivi 的帖子

7月時會係2歲六個月大

大宅

我都book左7月10號帶歲半仔仔去玩, 去京都大阪和歌山, 仲有滋賀農業公園, 又可以食近江牛, 係諗緊去唔去usj, 亞仔太細d機動遊戲唔玩得, 入去行好似太嘥

大宅

引用:7月時會係2歲六個月大

原帖由 bb8886 於 13-05-28 發表
7月時會係2歲六個月大
ic, 兩歲幾去旅行真係要帶車呀,唔係會死的。
我仔仔去時過左三歲半,而家已經完全唔洗抱,希望到時去到大阪佢頂得住行咁多啦。

大宅

引用:我都book左7月10號帶歲半仔仔去玩,+去京都

原帖由 aliceyanyan 於 13-05-28 發表
我都book左7月10號帶歲半仔仔去玩, 去京都大阪和歌山, 仲有滋賀農業公園, 又可以食近江牛, 係諗緊去唔去usj ...
歲半USS確實冇野岩玩,留返日去其他地方仲好啦。我仔仔三歲半我都唔諗住去,唔想嘥入場費,又有其他更好選擇。

男爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:sovivi+發表於+13-5-26+22:52+4歲好

原帖由 mcat 於 13-05-27 發表
請問大板有無好似長隆那種水上楽園呢?唔該
係Spa world 有小型滑梯,比唔同年齡嘅小朋玩,你可以上佢個網度睇,本來都諗住去,但實在無時間

大宅

Book左機票啦!7有8日去到18日!
係時候詳細計劃行程了!

首頁

尾頁

跳至