親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

kmpurin 發表於 13-5-28 11:01
係Spa world 有小型滑梯,比唔同年齡嘅小朋玩,你可以上佢個網度睇,本來都諗住去,但實在無時間

...

Thx!上WEBSITE睇過喇!個遊樂區好靚呀!但好似好細....

大宅

引用:4歲好適合呀,大阪有好多野好岩小朋友玩。

原帖由 sovivi 於 13-05-26 發表
4歲好適合呀,大阪有好多野好岩小朋友玩。
市內有USS, Osaka kids plaza, 杯麵博物館, 交通科學博物館,海 ...
想問下2歲b住難波/心齋橋邊間酒店好呢?
推住b車由機場搭南海電鐵去難波再去心齋橋會否好麻煩?

水晶宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

回覆:大板有咩玩?

郊通工具方便嗎?主要景點地鐵去到?定要自架?

大宅

引用:Quote:原帖由+sovivi+於+13-05-26+發表4歲

原帖由 yinyi814 於 13-05-28 發表
想問下2歲b住難波/心齋橋邊間酒店好呢?
推住b車由機場搭南海電鐵去難波再去心齋橋會否好麻煩?
如果帶住兩歲b又推住行李同bb車,唔想行太多路,可考慮swissotel nankai osaka, 喺正南海電鐵上面,超方便。不過冇free wifi.

我自己就book左hotel monterey grasmere osaka, 平啲又有free wifi, 不過就遠啲.

大宅

引用:郊通工具方便嗎?主要景點地鐵去到?定要自

原帖由 多利是 於 13-05-28 發表
郊通工具方便嗎?主要景點地鐵去到?定要自架?
超方便,唔洗自駕,但有好多款唔同嘅鐵路,事前要做多啲功課。

大宅

我都book左swissotel, 依家有free wifi.

男爵府

引用:小朋友適合去嗎?4ys,+想去一次family+trip

原帖由 iloveblackpig 於 13-05-26 發表
小朋友適合去嗎?4ys, 想去一次family trip
京都有火車博物館,好正架

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

bb8886 發表於 13-5-29 01:33
我都book左swissotel, 依家有free wifi.
swissotel is very convenience for take train or subway, but to 心斎橋 should be walk for a while.
but the hotel is super good.

大宅

士的車上機 need any process? thx for advice.

大宅

hahahaha1111 發表於 13-5-29 12:40
士的車上機 need any process? thx for advice.

冇乜特別程序o家, 上機前交俾空姐, 落機o係機倉門口等攞返就得.

大宅

自駕舒服好多ar...上月剛與小姨甥們去大阪ar!!!

大宅

引用:自駕舒服好多ar...上月剛與小姨甥們去大阪a

原帖由 win888 於 13-05-29 發表
自駕舒服好多ar...上月剛與小姨甥們去大阪ar!!!
大阪租車幾錢?難park車嗎?你係邊度租呀

男爵府

我都準備plan 6月尾去大板,暫時未有咩頭緒去咩地方,帶兩歲半女女去,想自駕,有咩好suggestion 呢

伯爵府

回覆 dala 的帖子

請問京都火車博物館係邊?點去?

首頁

尾頁

跳至