親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:大板有咩玩?

4歲好適合呀,大阪有好多野好岩小朋友玩。
市內有USS, Osaka kids plaza, 杯麵博物館, 交通科學博物館,海遊館,天王寺動物園。
京都有得著和服,行清水寺。去埋嵐山磋蛾野坐小火車。
神戶有麵包超人館,六甲山牧場,食和牛。
奈良有鹿餵。
白浜有得浸溫泉,魚市場,Adventure World, energy land.

去多幾次都玩唔晒。

大宅

引用:如果去神戶同奈良使唔使轉酒店?車程離大阪

原帖由 kakamara 於 13-05-26 發表
如果去神戶同奈良使唔使轉酒店?車程離大阪心斎橋遠唔遠?
神戶同奈良距離心齋橋唔太遠,約九個字車程,即日來回ok ka.

大宅

引用:回覆+bb8886+的帖子嗯...其實我今次都出左

原帖由 bigmo 於 13-05-27 發表
回覆 bb8886 的帖子

嗯...其實我今次都出左錯...我只帶了HIPSEAT加揹帶, 因平日我同亞囡去街佢都好肯行, ...
你小朋友幾大?我都諗住唔帶士的車添。

大宅

引用:7月時會係2歲六個月大

原帖由 bb8886 於 13-05-28 發表
7月時會係2歲六個月大
ic, 兩歲幾去旅行真係要帶車呀,唔係會死的。
我仔仔去時過左三歲半,而家已經完全唔洗抱,希望到時去到大阪佢頂得住行咁多啦。

大宅

引用:我都book左7月10號帶歲半仔仔去玩,+去京都

原帖由 aliceyanyan 於 13-05-28 發表
我都book左7月10號帶歲半仔仔去玩, 去京都大阪和歌山, 仲有滋賀農業公園, 又可以食近江牛, 係諗緊去唔去usj ...
歲半USS確實冇野岩玩,留返日去其他地方仲好啦。我仔仔三歲半我都唔諗住去,唔想嘥入場費,又有其他更好選擇。

大宅

引用:Quote:原帖由+sovivi+於+13-05-26+發表4歲

原帖由 yinyi814 於 13-05-28 發表
想問下2歲b住難波/心齋橋邊間酒店好呢?
推住b車由機場搭南海電鐵去難波再去心齋橋會否好麻煩?
如果帶住兩歲b又推住行李同bb車,唔想行太多路,可考慮swissotel nankai osaka, 喺正南海電鐵上面,超方便。不過冇free wifi.

我自己就book左hotel monterey grasmere osaka, 平啲又有free wifi, 不過就遠啲.

大宅

引用:郊通工具方便嗎?主要景點地鐵去到?定要自

原帖由 多利是 於 13-05-28 發表
郊通工具方便嗎?主要景點地鐵去到?定要自架?
超方便,唔洗自駕,但有好多款唔同嘅鐵路,事前要做多啲功課。

大宅

hahahaha1111 發表於 13-5-29 12:40
士的車上機 need any process? thx for advice.

冇乜特別程序o家, 上機前交俾空姐, 落機o係機倉門口等攞返就得.

首頁

尾頁

跳至