在職全職

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆:因為忙湊仔已放棄做facial,mask?

阿仔就嚟兩歲,我就核突左超過兩年(連埋大肚時)直到早兩個星期我同阿仔去游水佢指住我個肚腩大叫[大肚dup]我真的醒哂!
我不能再自我放棄了!呢兩個星期我做回自己,去減肥、按摩、做facial ,開始似番個人啦!
我一路都有在家夫吓mask,搽吓嘢,但發現真的不行,好似鬆左好多,呢啲時候同金錢一定要付出,各位媽媽,加油呀!我哋一定可以回到未生前嫁

大宅

引用:阿仔就嚟兩歲,我就核突左超過兩年(連埋大

原帖由 sugarcheung 於 13-05-29 發表
阿仔就嚟兩歲,我就核突左超過兩年(連埋大肚時)直到早兩個星期我同阿仔去游水佢指住我個肚腩大叫[大肚dup ...
大家互相加油努力,以前就話keep 住扮靚靚就為左老公,但係尼個年代keep 住個靚樣係為左自己同仔女多D,女人吾可以有excuse黎自暴自欺

大宅

引用:一向冇出去做+facial,+我有朋友有做facial,

原帖由 bosch 於 13-05-29 發表
一向冇出去做 facial, 我有朋友有做facial, 唔知點解感覺d 皮膚好"平", 冇乜立體感.

mask 以前 ...
我亦都吾去美容院,只會自己係屋企做,如果天氣乾燥,我就覺得係飲食方面比較有效過夫 mask, 好似多飲紅棗水,蜜糖水,講真,我會首先選擇清淡飲食先,跟住先到美容護理,我信由內到外先可全面得到照顧

複式洋房

我都係自從生咗仔仔後冇做過facial.

男爵府

BK Milk勳章

我係working mama 但都一樣無時間去做facial..o係屋企除左沖涼時間,其他時間都比晒bb啦,唔好話敷個mask~~ cream都無時間我茶呀!!雖然有工人可以幫手睇住,但始終自己心掛掛要比多d時間陪bb....

禁止訪問

醒目開學勳章

男爵府

回覆 shmman 的帖子

我老公都唔鐘意我搞咁多嘢架又話我徒時間, 出街前要化妝佢最唔Like因為要佢等,化左又話唔好睇, 之前都只係做普通洗面護膚, 宜家成日掛住搞個仔自己就黎連食飯都無時間, 就少左搞塊面, 好好彩係自己皮膚一直都唔太差, 不過都係時候要做返下mask, 之前得閒就做下, 自從生左都無理過, 只係洗面算,

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:因為忙湊仔已放棄做facial,mask

仔仔而家十個月,我都有兩年無做facial了,一有時間都去Zzz,真係好攰...

男爵府

美容院一個做一次,屋企導出導入敷mask就一星期一次

大宅

忙到連飯都食唔到呀!唔好話煮

就連去洗手間去內D都唔得!仲話敷mask?!洗到面都算偷笑了!

伯爵府

近來我發現一個好方法就係用sleeping mask. 兩下搽哂塊臉到, 想幾時洗都得, 呢d搽得好thin一層, 唔會hdie到bb同做家務煮飯時都唔會滴落來, 搞掂哂野先去洗臉~ 好掂呀~ 塊面好白滑又慳錢, 又唔洗用好多又唔哂時間, 日日用皮膚都靚d~ 我用緊korea 出的sleeping mask 架, 識用gmarket 買samples 裝仲抵呀, 好似雪花秀 whoo 果類~

男爵府

生完B 差不多成年先去返美容院,而家買左部導出導入機響屋企做。

公爵府

我堅持在家full mask, 現在都係3X, 吾想甘快就衰老, 點都會扮扮

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

冇做好幾年了, 其實又唔覺有需要出去做facial

大宅

引用:近來我發現一個好方法就係用sleeping+mask.

原帖由 snoopyiu 於 13-06-07 發表
近來我發現一個好方法就係用sleeping mask. 兩下搽哂塊臉到, 想幾時洗都得, 呢d搽得好thin一層, 唔會hdie到 ...
Me 2, 冇時間full mask, 我都係用sleeping mask 之後去做埋D家務, 同埋冇甘嚇人, 我full paper mask 嘅話,我細女2歲見我個樣甘就喊,我大女5歲又會學我偷偷整濕張紙剪左2個O 放係面度,比佢吹脹

公爵府

回覆:因為忙湊仔已放棄做facial,mask

佢好好笑。 我細女6歲, 都會問我做乜扮怪獸 我話會靚些

複式洋房

引用:如題,有幾多ftm,+日忙夜忙,而家已再冇係屋

原帖由 kei_ting 於 13-05-27 發表
如題,有幾多ftm, 日忙夜忙,而家已再冇係屋企或去美容院做下facial, mask 同自己皮膚扮靚靚, 好似以前做女甘 ...
我自己係屋企做facial spa, mask, 其實只係10分鐘,未結婚既女人要保養,結左婚生完BB更加要保養!我出街一定要化下妝,行出街都confident d, 唔好影響巿容!

大宅

陪月勳章

Impossible... 做咗媽媽後更勤力,而家一星期去一次美容院!

男爵府

引用:如題,有幾多ftm,+日忙夜忙,而家已再冇係屋

原帖由 kei_ting 於 13-05-27 發表
如題,有幾多ftm, 日忙夜忙,而家已再冇係屋企或去美容院做下facial, mask 同自己皮膚扮靚靚, 好似以前做女甘 ...
我都係個仔一歲先開始去做返facial ,兩星期一次,婆婆睇住。不過唔係主要護膚,想按摩下咋。
自己已經無係家mask 啦。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至