在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

熱血勳章 爸B勳章

我要返工, 星期五晚接囡, 星期一帶返6299度....

次次同阿囡分開, 佢都喊到飛起...真係好忍心...但我又要返工...

星期六日全日對住佢, 都唔覺佢咁鐘意我...有時悶悶地, 都寧願返工. 但一同佢拜拜佢就爆.....唉....

唔知大D會唔會好D.....

Allyly  以我的經驗, 其實轉個頭她就收聲, 所以吾好吾開心.   發表於 13-5-27 17:29

男爵府

畀面勳章

引用:我要返工,+星期五晚接囡,+星期一帶返6299度

原帖由 kawan1117 於 13-05-27 發表

次次同阿囡分開, 佢都喊到飛起...真係好忍心...但我又要返 ...
試下唔好bye bye, 若無其事咁走

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

小朋友幾大?
Childhood is journey, not a race.

男爵府

熱血勳章 爸B勳章

回覆 kwokbao 的帖子

有時嫲嫲呃佢入房, 佢有時唔入, 見我拎袋開門就喊....

男爵府

熱血勳章 爸B勳章

回覆 是是但但 的帖子

快歲半了.....

男爵府

呢個年齡係咁, 試下偷偷地出門口啦!

禁止訪問

回覆:kawan1117 的帖子

大宅

我個仔見我出門口都是喊的, 又騙唔到佢入房, 如果我偷走失敗, 佢仲會"行"住我, 所以我要執好灑野準備放門口佢睇唔到既地方, 偷走有好多時都成功, 之後佢會問, 姐姐同佢講我反左工, 但不會喊, 如果比佢發現左, 要一走了之, 不要因佢喊而轉頭, 會喊少D & 喊一陣.

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如果夜晚唔係跟番父母,佢跟你較為少見,咁難怪佢會喊的

大宅

真係好心痛架... 我每朝早番工,阿b見我換衫, 開門, 佢都艾住要去, 要跟住..... 我走左, 等lift時聽到佢喊, 好唔捨得呀...
所以我有時偷偷地走, 放工盡量番屋企, 放假盡量陪佢

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

我都好明個種心痛法...
我仔有時會一路喊, 一路叫住媽咪媽咪, 一面淚水...真係見到都好痛。
有時我會嘗試講佢聽, 媽咪要返工,好快又會收工返黎, 但佢通常唔明,亦會繼續扭計。
不過我HB比我遲出門,有時出動DADDY陪玩,好快SETTLE DOWN。
至於老公出門, 姐姐就會出動餅餅,包包。

catcat9  餅餅好有效O架  發表於 13-6-4 14:03
Childhood is journey, not a race.

大宅

回覆:次次阿囡都爆喊....灰...

佢喊即係仲好想跟你,你應該珍惜,我家姐細個跟嫲嫲住,我爸媽放假接佢時,佢係夾都唔肯走,試過落到樓下,自己衝番上樓,雖然是陳年舊事,但足以令佢堅持做全職媽媽!

男爵府

畀面勳章

引用:回覆+kwokbao+的帖子有時嫲嫲呃佢入房,+佢

回覆 kwokbao 的帖子

有時嫲嫲呃佢入房, 佢有時唔入, 見我拎袋開門就喊....
我同亞仔bye,佢唔so我

子爵府

大d就好好多

男爵府

畀面勳章

回覆 kawan1117 的帖子

要做心理建設,越大會越好架喇

別墅

引用:我要返工,+星期五晚接囡,+星期一帶返6299度

次次同阿囡分開, 佢都喊到飛起...真係好忍心...但我又要返 ...
即係你囡囡好喜歡你,你就好,我都係星期五先接囡返家,所以我好怕佢會喜歡奶奶多過我><羨慕你呀

首頁

尾頁

跳至