家庭理財

跳至

首頁
12345...14

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

請問私院係點運作呀 ←←←←←←

基本上係取易不取難,平安生仔,傷風感冒無問题,遇到嚴重或危急,全部建設轉送公立醫院,除非閣下好似何生甘多錢,否則自以為入私院好好或高级,根本就是一知半解~

重有公院設備係好過私院~

~

sell2japan    發表於 16-2-19 15:54
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

禁止訪問

引用:請問私院係點運作呀+++←←←←←←基本上

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

第三如果要内 外科會診,都唔知幾多錢才收科~

←←←←← 對!

但內外科會診,在公院是很普遍~

.

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

複式洋房

回覆:大力大力 的帖子

明白. 謝謝大力

大宅

回覆:gloriamimi 的帖子

我心諗當用左買人壽算了

禁止訪問

伯爵府

引用:每一次見到有新的病友,懷著惶恐不安的心情

原帖由 陳小明先生 於 13-05-28 發表

http://lifestyle.etnet.com.hk/column/index.php/family ...
認同. 我屋企人有cancer, 佢好不幸地無買保險,. 前前後後用左過百粒.... 如果有買,. 應該唔洗洗咁多......,,係私院永遠都好過 公立醫院,. 費用高昂 但物有所值.....一定要感受過先會明白兩者分別,. 得個講字係無用

大朋友  咁如果買左會賠幾多,有百粒嗎?  發表於 14-3-3 08:42

男爵府

引用:Quote:原帖由+陳小明先生+於+13-05-28+發表

原帖由 triplek 於 13-05-28 發表
認同. 我屋企人有cancer, 佢好不幸地無買保險,. 前前後後用左過百粒.... 如果有買,. 應該唔洗洗咁多......, ...
可以詳細講一下分別嗎?

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

引用:+http://the-sun.on.cc/cnt/news/20111121/

原帖由 陳小明先生 於 13-05-28 發表
這是2011 年既新聞?

伯爵府

引用:Quote:原帖由+triplek+於+13-05-28+發表認

原帖由 ismandy 於 13-05-28 發表
可以詳細講一下分別嗎?
無買保險. 第一年去馬利. 醫左4個月. 洗左50萬. 咩都要等要排. even你有錢都好... 總之浪費好多時間....

5月話搞掂哂好返, 同年十二月 再check無事... 但之後個個月證實復發.... 轉去浸會,.私家醫生,. 個醫生問我地有無買保險... 無買費用就好貴 .... 咁無買都要醫,. 又唔見50個.. ...但服務同睇著病人的情況... 你就會feel 到 私院同公立的分別...

唔係push 人買,. 我只買醫療同危疾... 都係想在生時對自己好啲...

btw.有問題想問 陳小明先生... 係呢個情怳下可唔可以告馬利疏忽既呢?????定期復診都無事,. 但又無喇喇復發...

禁止訪問

大宅

之前有保險,有事去咗私院,私完睇住份保單黎開單咁滯,結果CLAIM完保險自己要再貼,然後下一期保費加到你負擔唔起,即係之前供的一舖清袋。

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

引用:Quote:原帖由+ismandy+於+13-05-28+發表可

原帖由 triplek 於 13-05-28 發表
無買保險. 第一年去馬利. 醫左4個月. 洗左50萬. 咩都要等要排. even你有錢都好... 總之浪費好多時間....

5 ...
多謝分享,瑪利是公立都收50萬咁貴?

男爵府

引用:之前有保險,有事去咗私院,私完睇住份保單

原帖由 安妮b 於 13-05-28 發表
之前有保險,有事去咗私院,私完睇住份保單黎開單咁滯,結果CLAIM完保險自己要再貼,然後下一期保費加到你 ...
之前有講無上限醫療保險都是幾百蚊一個月,你買既有限額,所以要自己貼錢?

首頁
12345...14

尾頁

跳至