家庭理財

跳至

首頁
23456...14

尾頁

侯爵府

總之冇咩事一生平安,冇買都冇咩所謂既。

禁止訪問

公爵府

醒目開學勳章

回覆:有關保險 - 勿買

我表姐夫50歲,之前買左100萬危疾,先兩年腎衰竭,返大陸換左個腎,洗左40萬人民幣,仲有50萬落袋,佢自己講如果佢無買危疾,而且仲洗緊腎

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

哈! 哈!

總有D出黎話買左保險典好典好,好似賭錢都有人赢,但輸就大多數~

!

大朋友  如果唔係咁保險公司點賺大錢呀!唔通保險公司貼錢做生意!  發表於 14-3-3 08:55

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

引用:哈!++哈!總有D出黎話買左保險典好典好,好

原帖由 大力大力 於 13-05-28 發表
哈! 哈!

總有D出黎話買左保險典好典好,好似賭錢都有人赢,但輸就大多數~
比我就希望輸不用claim

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

←←←←← 甘買來用咩?

~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

引用:Quote:原帖由+陳小明先生+於+13-05-28+發表

原帖由 triplek 於 13-05-28 發表
認同. 我屋企人有cancer, 佢好不幸地無買保險,. 前前後後用左過百粒.... 如果有買,. 應該唔洗洗咁多......, ...
其實我都最驚呢類case

我有醫生朋友HA做,太太乳癌初期,立刻去私家, 他們也有買很貴無上限保險, 除幾萬deductible 外,claim足

男爵府

引用:比我就希望輸不用claim←←←←←+甘買來用

原帖由 大力大力 於 13-05-28 發表

←←←←← 甘買來用咩?
我希望身體健康!

禁止訪問

男爵府

回覆:有關保險 - 勿買

我冇買保險,覺得好揾笨。我妺夫有買人壽及意外,上年7月不幸撞車過世了,他買了2間公司的保險AXX及宏X,AXX在今年二月賠了錢,但另一間則沒有賠,該公司初期說要死亡證,死亡證有了又說要出世紙,出世紙給了又要當日意外的報紙,現在只好找律師幫忙攪,真不知道究竟保險是什麼保障。

公爵府

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由+triplek+於+13-05-28+發表認

原帖由 nicelady2828 於 13-05-28 發表
其實我都最驚呢類case

我有醫生朋友HA做,太太乳癌初期,立刻去私家, 他們也有買很貴無上限保險, 除幾萬 ...
幾年前有朋友都係乳癌,但佢話住院唔包乳房重建,佢有買危疾,所以用了賠危疾既錢做左對假乳房,叫做有返d尊言,有返d自信

伯爵府

引用:Quote:原帖由+triplek+於+13-05-28+發表無

原帖由 ismandy 於 13-05-28 發表
多謝分享,瑪利是公立都收50萬咁貴?
因為想快啲咪比多少少錢,. cancer 條隊好長.....仲有好多其他雜費政府唔包 要自費, 唔太記得總之sum up 都係平少少. 但搞好耐.....

男爵府

引用:Quote:原帖由+ismandy+於+13-05-28+發表多

原帖由 triplek 於 13-05-28 發表
因為想快啲咪比多少少錢,. cancer 條隊好長.....仲有好多其他雜費政府唔包 要自費, 唔太記得總之sum up 都 ...
上次去瑪利,因爲有保險包,所以想轉私家病房,佢話冇。我以爲佢^哋吾睇錢添

禁止訪問

男爵府

引用:Quote:陳小明先生+發表於+13-5-28+00:32+He

原帖由 Henrymama 於 13-05-28 發表
瑪麗醫院殘舊大家都知, 但唔代表佢地既儀器無更新, 政府每年都有一舊錢比醫管局買設備, 你唔用下年就會 ...
而家公立醫院好多大陸嘢。 而藥廠咪又係大陸廠。

男爵府

引用:我冇買保險,覺得好揾笨。我妺夫有買人壽及

原帖由 小苦妹 於 13-05-28 發表
我冇買保險,覺得好揾笨。我妺夫有買人壽及意外,上年7月不幸撞車過世了,他買了2間公司的保險AXX及宏X,AX ...
咁嗰間宏x都好衰格啫。 係意外保? 定真係人壽?

男爵府

引用:靠正苦真係得咩?初期既cancer正苦閒閒地都

原帖由 wanzz 於 13-05-28 發表
靠正苦真係得咩?初期既cancer正苦閒閒地都要十幾廿個。。。
請問係因為標耙葯 貴?

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

首頁
23456...14

尾頁

跳至