興趣嗜好

跳至

首頁
45678...20

尾頁

男爵府

Re: "小甜甜"

我印象中都冇,係幾時啊?錯過了真可惜 :-( :-(
SunnySky 寫道:
系幾時的事? 我印象中,小甜甜應該冇重播過 wo,但有一套名叫 "新小甜甜" 出現過,不過故事完全唔同,差好遠!!

[quote]
longfung 寫道:
我記得小甜甜曾經重播過一次, 但當時好像要返工所以冇得睇!!
[/quote]

大宅

HuiTung

係呀, 不過我睇果時係星期日早上九時播出的.

HuiTung 寫道:
n年前唔記得啦. 我淨係知我早上睇完要之後要番暑期補習班

大宅

may2902,

pls check pm. 你的公仔很可愛, 你是在何處找到, 可不可以告訴我!

男爵府

hi,咁多位小甜甜迷:
既然我地都好喜歡小甜甜,我就比幾條link大家入去睇,不果唔知你地有冇呢?但第二,三條link就唔多囉

candy 1

candy 2

candy 3

別墅

HELLO, DEAR CANDY FANS...

因為 MAY2902 那個簽名檔認識, 咁問起之下, 又介紹左我入來認識大家, 仲有一樣仲得意, 我地係同月同日生日架,
(望 MAY2902 唔會介意我咁講出來) 因為真係好有緣....
我也是其中一個 CANDY FANS, 曾經多次寫信叫TV重播, 但一路都無覆, 我地好唔好一起發信再給TV呢?
仲有, 妳地要等我, 我返屋企影好我自己所有的candy 給妳們一起分享....

男爵府

piyopiyo525:
我當然唔介意啦 寫信叫TV重播都好提意喎,但唔知得唔得呢? 你影candy啲相比我地啊?好啊!!

大宅

piyopiyo525 ,MAY2902多謝你地嘅分享,我好開心啞!

我d塵年書籤同信紙唔知去左边 :-(,希望我搵得返可以同你地分享.

-------------------------------------------------------
由 piyopiyo525 於 2006-12-06 15:22:00

HELLO, DEAR CANDY FANS...

因為 MAY2902 那個簽名檔認識, 咁問起之下, 又介紹左我入來認識大家, 仲有一樣仲得意, 我地係同月同日生日架,
(望 MAY2902 唔會介意我咁講出來) 因為真係好有緣....
我也是其中一個 CANDY FANS, 曾經多次寫信叫TV重播, 但一路都無覆, 我地好唔好一起發信再給TV呢?
仲有, 妳地要等我, 我返屋企影好我自己所有的candy 給妳們一起分享....

子爵府

may2902,

Thanks very much for your link.

My old memory comes back lar.

may2902 寫道:
hi,咁多位小甜甜迷:
既然我地都好喜歡小甜甜,我就比幾條link大家入去睇,不果唔知你地有冇呢?但第二,三條link就唔多囉

candy 1

candy 2

candy 3

男爵府

yuetmama 寫道:
may2902,

Thanks very much for your link.

My old memory comes back lar.

[quote]
may2902 寫道:
hi,咁多位小甜甜迷:

candy 1

candy 2

candy 3
[/quote]

男爵府

好媽媽勳章

may2902,

My heartbeat runs fast when I surf the links ...
All things bright and beautiful. All things great and small.
All things wise and wonderful. The Lord God made them all.

Cecil Frances Alexander 1818-1895

男爵府

[size=large]好開心, 好感動, 我的童年回憶啊

多謝晒~may2902

唔該晒yuetma 話我知
may2902 寫道:
hi,咁多位小甜甜迷:

candy 1

candy 2

candy 3

大宅

各位早晨!好好好"鄭"呀!
may2902多謝你!

引文:
--------------------------------------------------------------------------------

may2902 寫道:
hi,咁多位小甜甜迷:

candy 1

candy 2

candy 3
--------------------------------------------------------------------------------

子爵府

All candy fans,

Just want to double check with you re the ending of the story..........is Candy meets Albert in the hill of the Pony's House & realise he is the Prince that she longs for.

Yesterday evening, I surfed around the Candy website & viewed the Italian AMV that Candy met & hugged Terry finally as the ending. ?-( ?-(

Really suprised that this story is so common over the world, Russia, Italy, England, etc.

男爵府

Just want to double check with you re the ending of the story..........is Candy meets Albert in the hill of the Pony's House & realise he is the Prince that she longs for.

漫畫書的結局的確係呢個,印象中卡通片的結局都係咁...尼路要迫娶甜甜,威林爺爺出面反對,原來威林爺爺就係歐拔先生。 甜甜回去波尼之家,去到山丘上看見歐拔先生穿著當年山丘上的王子吹著風笛...

子爵府

Thanks ChanChan. :mrgreen: You are also Candy Fan.

男爵府

係啊!係啊!我都記得個結局係甘架.
Ms.ChanChan 寫道:
[quote]

漫畫書的結局的確係呢個,印象中卡通片的結局都係咁...尼路要迫娶甜甜,威林爺爺出面反對,原來威林爺爺就係歐拔先生。 甜甜回去波尼之家,去到山丘上看見歐拔先生穿著當年山丘上的王子吹著風笛...[/quote]

男爵府

Thanks ChanChan. :mrgreen: You are also Candy Fan.

係呀,屋企都有一整套漫畫書,阿女都係"粉絲" :lol:
見你地講得咁開心,好想插咀,但無時間睇晒你地講些什麼,一直心癢癢...

真係好希望TVB會重播齣卡通片,我果個年代的卡通片人物無論多少集都係穿著相同的衣服打扮,只有甜甜會換靚衫,會轉下髮型,真係好吸引O架!

見你地講有VCD,我屋企都有套,但覺得唔係電視個版本,請問邊樹有得買整套卡通片?

男爵府

各位candy fans:
回憶一下啦----->小甜甜片頭

大宅

May02902

Thanks for your sharing.

男爵府

Happyfamily 寫道:
May2902

Thanks for your sharing.

不用客氣

首頁
45678...20

尾頁

跳至