論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我果件黎左一個月後早晨早抖食左落肚

大宅

引用:我果件黎左一個月後早晨早抖食左落肚

原帖由 yandy.yandy 於 13-05-28 發表
我果件黎左一個月後早晨早抖食左落肚
我會專登望住佢講早晨,侓要比平時大聲

男爵府

回覆:大家工人早上會唔會講早晨

我件好無禮貌,有人黎又唔會叫人,淨係up頭,頂好似公公黎到永世唔會叫,我忍埋佢呢17個月我唔用佢

子爵府

只有晚上說早抖

侯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

我果件第一日講過之後就無講了,唔係話佢時勁駁咀,我以為佢係啞咗。

男爵府

回覆 yandy.yandy 的帖子

no, never happened

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

都有, 但佢心情唔好時就冇出聲

大宅

我唔會特別介意工人會否講早晨, 有D工人真好怕羞,
公司都唔係好多人會講早晨, 順其自然..

伯爵府

畀面勳章

朝朝有講早晨, 但瞓就無講早抖

別墅

唔會同我地講,只會同BB講good morning/good night.

大宅

頭一排有,之後從來冇

大宅

有客人都唔會叫人

男爵府

回覆:queenmooe 的帖子

無錯,從來有咩人黎我屋企,佢唔會開金口叫人佢明知點稱呼

複式洋房

頭一個月有早晨早抖,根住無啦,淨係同阿女講囉,依家如果佢突然講番,我反而驚,一定身有屎!!!但叫我地先生太太食飯就一直都有,試過有幾日沒誁,我話你不叫人食飯,先生不鐘意,咁佢就以後都有叫啦!!!!

男爵府

我嗰件朝朝講早晨,晚晚都敲我房門同我講早抖,公公婆婆嚟又好好笑容,我啲朋友嚟都好好招呼。 呢樣嘢我就覺得佢好喇。

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

meowfish 發表於 13-5-28 08:55
我唔會特別介意工人會否講早晨, 有D工人真好怕羞,
公司都唔係好多人會講早晨, 順其自然.. ...
ME 2

男爵府

回覆:stepchk 的帖子

我唔介意佢講唔講早晨早抖,婆婆黎住一早見到佢, 基本禮貌都叫聲,黑口黑面行過就算

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆 yandy.yandy 的帖子

見到人就一定要叫聲,嫲嫲,婆婆一定要叫黑面呢家野我都忍唔到

男爵府

回覆:tys 的帖子

不論任何人黎斟完茶就係廚房,永遠唔會行出黎,睇下有無人要斟水

子爵府

第四個月仲有講,但好奇怪,夜晚只會同我同大仔講,老公成日問我點解唔同佢講

首頁

尾頁

跳至