親子旅遊

跳至

首頁
23456...19

尾頁

侯爵府

PIG1031 發表於 13-5-30 10:41
嘩,好平呀。我plan緊8月尾去,兩大兩小,初步計機票+酒店(5D4N)大約要20000呀. 請問下邊間航空公司會平D? ...
我坐的是廉航Air Asia, 所以平左一截.

2大2小大約12000元, 如果包括稅, 暑假黎講差唔多啦!

大宅

引用:Quote:PIG1031+發表於+13-5-30+10:41+嘩,

原帖由 boyboy~ 於 13-05-30 發表
我坐的是廉航Air Asia, 所以平左一截.

2大2小大約12000元, 如果包括稅, 暑假黎講差唔多啦!
你好早訂咗機票?

大宅

回覆:2013暑假布吉family揮手區

請問大家怎樣book出島玩同騎大象?大家可否分享下行程?謝謝!

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

祺祺2013 發表於 13-5-29 23:39
8月8號-14號 7N6D住kata及巴東。
第3年去布吉,今次一家4口去hea下

請問你BOOK左邊間酒店? kata beach 係咪好過karon beach 呀?

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

boyboy~ 發表於 13-5-29 22:10
唔好住四日, 周圍有冇其他野玩, 最多住兩晚好了, 唔係你日日要坐1小時車去 patong/ town那邊玩, 交通費又多 ...

TKS BOYBOY

想問下你, 如我只去 5D4N, 咁我一落機, 是否應該去近 TOWN 的 HOTEL CHECK IN, 住2晚, 跟住先轉去 CENTARA WEST SANDS 住多2晚比較好呢? 因為 CENTARA 近機場. 就算得一班機, 咁12點30分先搭車去機場都好鬆動.

仲想問下你, 有冇近 TOWN 的 HOTEL 推介呀? 最好有 D 野比小朋友玩下.

TOWN 有冇大 MALL 行呀?

TKS

大宅

Phuket Fantasea啱4歲&2歲小朋友去玩嗎?

大宅

引用:Quote:boyboy~+發表於+13-5-29+22:10+唔好

原帖由 moonychan 於 13-05-30 發表
TKS BOYBOY

想問下你, 如我只去 5D4N, 咁我一落機, 是否應該去近 TOWN 的 HOTEL CHECK IN, 住2晚, 跟住 ...
我都想知道呀

大宅

第一次帶兩個小朋友出門,好多問題,唔好意思呀

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

忙左成朝, 打左去 sun travel 10次8次, 我真係覺得自己好煩, 但係佢個網頁既資料真係好有限, 打到最後, 都係要出動 99 打, 費事比人black list~~~~~

我已經初步 confirm 左 hotels & tickets 喇.

頭2晚住 Outrigger Laguna Phuket Resort and Villas, 因為我99 份人比較緊張, 佢唔想住芭東市, 所以travel consultant 介紹左outrigger laguna 呢間, 都唔算貴呀~ 2房1廳既成棟別墅都係 $1950/晚 (我地4大2小住), 呢間有 kids club, 岩晒我. 所以都好開心, 雖然租車出 town 都要extra $ + 40mins 車程. 但我 99 安心, 就算啦.

另外2晚就住 centara grand west sands 的 2 bed room $1495/晚

坐泰航, $3520/大人機票 $2770/小童機票

加埋晒 around $26,000 for 4大2小. (未計食及車費)

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Phuket+Fantasea啱4歲&2歲小朋友去玩嗎? +

原帖由 PIG1031 於 13-05-30 發表
Phuket Fantasea啱4歲&2歲小朋友去玩嗎?
如果小朋友唔怕嘈,我覺得可以的

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:忙左成朝,+打左去+sun+travel+10次8次,+我

原帖由 moonychan 於 13-05-30 發表
忙左成朝, 打左去 sun travel 10次8次, 我真係覺得自己好煩, 但係佢個網頁既資料真係好有限, 打到最後, 都 ...
Good deal, 暑假嚟講合理價啦, 你地都打算自駕係咪?

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+moonychan+於+13-05-30+發表

原帖由 蘇樂B 於 13-05-30 發表
Good deal, 暑假嚟講合理價啦, 你地都打算自駕係咪?
多數不自駕!我99是緊張大師

男爵府

引用:Quote:原帖由+dala+於+13-05-29+發表7月中

原帖由 pakyin1108 於 13-05-29 發表
你講centara grand west sand?我都book左住兩晚,不過好多comment好差,我都冇咩期望,冇辦法,兩個細路req ...
Centara grand beach resort,同你果間相同嗎?我網上查過好評喎

男爵府

引用:Quote:dala+發表於+13-5-29+07:51+7月中去

原帖由 蘇樂B 於 13-05-29 發表
你係咪講緊Centara Grand Beach Resort? 我本來都想book呢間, 但因為老爺姑仔佢地夜機到, 所以要住近d機場 ...
係,book左前者

伯爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+pakyin1108+於+13-05-29+發表

原帖由 dala 於 13-05-30 發表
Centara grand beach resort,同你果間相同嗎?我網上查過好評喎
兩間唔同,一間叫centara grand beach,即你嗰間,ok架,另外嗰間叫centara grand west sand,comment麻麻,不過個水上樂園大啲多野玩啲

複式洋房

等我又揮下手先
7/14~20 7days

坐泰國東方航空,
住swissotel (2 bedrooms deluxe suite) 4晚+Kalima resort g(deluxe seaview) 2晚

4大1細節目TL25000

另外book 左Oasis Spa 3hours(買1送1)請問有無人去試過呢間?

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

你地有無買旅遊書睇下?我買左呢本閃令令

珍珠宮

早晨呀~

我未買旅遊書. 今日有時間去 look look 先, 都爬左2日文, 睇左人地既 blog, 都有個初步行程.

但係, 同老人家去, 都預左冇得玩到盡. 志在 hea 下, 食下, 飛下........

我都掙扎左一輪飛唔飛好嫁喇, 因為細女o黎緊要 apply 小學, 怕8月好多學校都可以派表. 而家諗緊, 可唔可以帶埋電腦去果面上網昅住派表情況. 好煩.

蘇樂b jm, 你女女係咪 2005 B 呀?

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

moonychan 發表於 13-5-31 11:04
早晨呀~

我未買旅遊書. 今日有時間去 look look 先, 都爬左2日文, 睇左人地既 blog, 都有個初步行程.

其實都係5日姐, 有無朋友幫到手可以幫你印埋? 同埋應該有d限期唔會5日內要交埋表o既, 放心!

係呀我囡囡係05 b呀, 你咁利害o既??

珍珠宮

蘇樂B 發表於 13-5-31 11:11
其實都係5日姐, 有無朋友幫到手可以幫你印埋? 同埋應該有d限期唔會5日內要交埋表o既, 放心!

係呀我囡囡 ...

我大仔都係 05 仔呀~ 當年應該係 05 BB 會 CHAT 過下嫁.

另外, 好似有期好興去觀塘某幼稚園上 PLAYGROUP.

首頁
23456...19

尾頁

跳至