跳至

首頁

尾頁

大宅

雞尾飽 ...發脾氣 ...鬧情緒

雞尾爸爸終於肯為左雞尾飽放棄佢架"掃把佬"換左架八人車

前幾日襯住假期, 我地去買左張CAR SEAT比雞尾飽, 順便帶佢去游下車河, 雞尾飽都好合作, 坐係度睇風景, 食下餅餅咁 ...... 但到左夜晚回程返屋企既時候, 唔知關唔關事夜晚黑麻麻車外無野睇, 定係佢坐得太耐車程有D唔耐煩, 佢有D發脾氣, 首先係大叫, 然後好用力咁抆開安全帶, 個樣勁不滿 ......

奶奶見佢咁樣發脾氣有D心軟, 想抱起佢, 我當然係阻止啦, 唔可以因為佢發脾氣而就慣佢, 安全至上麻 ...... 雞尾飽再發左陣脾氣, 可能見發脾氣都唔能夠成功脫離CAR SEAT, 佢就改為呆坐係CAR SEAT度, 無論係邊個叫佢, 定係比佢最心愛既玩具佢玩, 佢都無晒反應, 嬲爆爆咁, 直至落車佢先回復笑容咋!!

男爵府

Re: 雞尾飽 ...發脾氣 ...鬧情緒

其實佢地都開始大個囝大個囡喇!有自已既思想同個性!

[size=large]佢地係細路o黎架喇!
Michael B. was born on 15 Nov 2005!
www.facebook.com/bearso

大宅

蓁蓁坐car seat又係咁!但我係唔會心軟! :tongue:
[img][/img]

大宅

yes, 一定唔可以心軟架!!

複式洋房

阿b如果無人同佢一齊坐後座,佢有時都會發脾氣大叫 :-( :-(

大宅

我都仲未買car seat俾個女坐, 依家只係坐我大脾咋! 有時佢坐車坐得耐, 都會企起身, 左典右典o甘, 真係無晒符! 所以我驚買o左car seat返o黎佢吾肯坐或者坐吾耐係到郁o黎郁去發脾氣。真係15/16吾知買吾買好呀! :-(

大宅

我個人覺得係要買!唔好驚佢吾肯坐,因為安全等一!
[img][/img]

侯爵府

好媽媽勳章

[size=medium]安全至上, 一定要用car seat~!

§ 為左食得好又健康啲,靚太橫行廚房中… §

大宅

o甘買邊個牌子同model o既car seat好d 呀?

大宅

係呀!! 安全至上最緊要~~~
我買左minimoto 原價$1680有八折

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

大宅

我由18歲講到家陣都仲未去考
前年諗住的起心肝去考, 但又成功有左雞尾飽喎!!
而家都心大心細想去考
janetgel 寫道:
sammi,

咁你仲唔快d去考噃個車牌

禁止訪問

大宅

ok, 咁你send d information黎look look呀!!
我開頭諗住去駕記考咋!!
諗住佢合格律高麻~~~

禁止訪問

大宅

你冇興趣買之前試下?我有朋友有個舊carseat,可以送俾你。

CherryIce 寫道:
我都仲未買car seat俾個女坐, 依家只係坐我大脾咋! 有時佢坐車坐得耐, 都會企起身, 左典右典o甘, 真係無晒符! 所以我驚買o左car seat返o黎佢吾肯坐或者坐吾耐係到郁o黎郁去發脾氣。真係15/16吾知買吾買好呀! :-(

子爵府

好媽媽勳章

不過巴魯旦一望到車門打開,知道果個位係佢而又無得郁黎郁去,就抓住撻地死都唔肯上車呀... :cry:
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

首頁

尾頁

跳至