親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

2小5歲和3歲,請問有邊間酒店地點方便價錢中等? 最緊要唔使加錢。

珍珠宮

cat412 發表於 13-5-30 22:33
2小5歲和3歲,請問有邊間酒店地點方便價錢中等? 最緊要唔使加錢。

你可以入 agoda 睇睇d酒店, 睇埋"酒店條款"你就知邊d酒店唔駛加錢.

大宅

好媽媽勳章

回覆 MissMaMa 的帖子

我打2大2小或2大search ?

禁止訪問

引用:回覆+MissMaMa+的帖子我打2大2小或2大searc

珍珠宮

cat412 發表於 13-5-31 01:27
回覆 MissMaMa 的帖

我打2大2小或2大search ?
只打2大就可以,如果你打2大2小,system只會幫你找family room,沒什麼選擇。

男爵府

回覆:2大2小新加坡book甚麼酒店?

上年我check過
sentosa就名聖世界名下所有都得
市區只知carlton,貴少少嘅Fairmont, stamford果d官網一定寫唔得,我出email逐間問都話唔得,除非買星航package,佢地同酒店傾妥,好多靚酒店都比2大2小住

珍珠宮

BK Milk勳章

book 2大1小就得架喇

珍珠宮

030608 發表於 13-5-31 08:13
上年我check過
市區只知carlton,貴少少嘅Fairmont, stamford果d官網一定寫 ...

Carlton 2歲以上都要加床呀

如果小朋友3歲及5歲,

4星可考慮 V Hotel, Bay Hotel, Grand Mercure

5星選擇有好多:
Swissotel Merchant Court, Orchad, Sheraton Towers, Parkroyal on Pickering, ONE 15 Marina Club
豪少少 就有 Ritz Carlton, Marina Bay Sands

男爵府

今年好好,上年我官網一入2小童巳話輸入過多人數,反而carlton官網係得,唔駛加床,上年我小朋友巳7yrs同4yrs

水晶宮

引用:上年我check過sentosa就名聖世界名下所有都

原帖由 030608 於 13-05-31 發表
上年我check過
市區只知carlton,貴少少嘅Fairmont, stamford果d官網一定寫 ...
我是買星航package,所以Stamford俾2大2小,但不包小朋友早餐。

禁止訪問

畀面勳章

大宅

好媽媽勳章

多謝大家的資料,等我試下book先 !

男爵府

我经agent 訂 cx package, agent 知我兩大兩小, recommend Swissotel Stamford 同Fairmont 比我, 我唔知agent 有無同酒店溝通, 不過小朋友就唔包早餐, 如要收, 都要照比。

大宅

回覆:cat412 的帖子

我都係兩大兩小7y 2y,住 V Hotel 幾好喎,雙人房加床唔迫,下面有24h food court ,一出地鐵站就係,落雨都唔怕,我覺得ok。希望幫到你。

大宅

好媽媽勳章

回覆 cindy1227 的帖子

Cindy,
Need additional charge for 2 children and extra bed ?

sisicat  i want to know too  發表於 13-6-4 13:16

伯爵府

回覆 Ksyy1018 的帖子

Swissotel Stamford - Good! I stayed there last year. Twin bed room with 2 big beds, enough for 2 adults + 2 kids. Even not included breakfast for the kids but they would not charge you. Closed to City Hall MTR station and downstairs with supermarket & food court.

男爵府

打算住calton, 2大2小 (5 & 9 yrs), 我地不需加床, 是否需要報2大2小呢 ? 他們會否要求加錢 ?

男爵府

回覆 dorchiu 的帖子

Finally, I choose Fairmont, hope it will have same treatment that won't charge me the kid's breakfast.

侯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

rachel 發表於 13-5-31 19:46
我book Fairmont , 我2大2小 (11yrs & 6yrs) , 未訂前問定酒店可否住 2A2C, 佢覆我可以, 還可免費加床, 我 ...

我問過唔得既, 點解..唉...

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

nono76 發表於 13-6-4 17:15
我問過唔得既, 點解..唉...

我經新航假期book package, 住Fairmont可以2大2小入住.

首頁

尾頁

跳至