跳至

首頁

尾頁

複式洋房

上水宣道小學好不好啊?

請問有沒有人知道剛搬來的上水宣道小學好不好啊? :-P

洋房

Re: 上水宣道小學好不好啊?

間學校就好大、好新。
而且係北區較好的小學。

複式洋房

我個仔仔現在就讀粉嶺神召會幼兒園,如跟點腦派位還是要自己考的機會比較大啊?
粉嶺神召會小學好吾好啊, 不過這間就大多數會入到囖!

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我就唔太鍾意神召會小學...因佢係全活動教學...程度較淺...

如果自己有時間教...我覺得可以考慮下榮真/于良發/宣道/李志達..等學校...

洋房

mrs. so,
你好. 請問宣道係活動教學定係傳統教學呢 功課同默書係咪勁多 gar 多唔多課外活動 gar 請指教

公爵府

宣道係傳統教學...佢地有一條龍...直升上陳朱素華...

有媽咪講成績唔錯架...不過傳統學校始終多功課...所以我都無揀到...

大宅

我搭車經過上水宣道有"劍橋英語"有冇人知道好唔好. 佢o係為那個年齡而設, 我個仔今年讀k2唔知是否適合他.

複式洋房

Hi,

本人之小女就讀宣小小一,其實在北區程度較深,如果小朋友跟到就好,相反,便好辛苦,功課多,一星期兩次默書(中,英),劍橋英語是小一至小六的課程.

複式洋房

請問宣小小一的英文課是西人任教還是唐人啊?現在教到什麽程度啊?

複式洋房

其實小一英文堂有西人及唐人教,不過西人大約一星期三堂.而唐人教GRAMMAR,會明白D.

子爵府

想請教下, 有無話讀邊間幼稚園會容易d入到宣小

洋房

mrs. so,

唔好意思呀, 請問陳朱素華係邊度架? 係 band 幾既中學呀?

伯爵府

好媽媽勳章

mrs.so 寫道:
宣道係傳統教學...佢地有一條龍...直升上陳朱素華...

有媽咪講成績唔錯架...不過傳統學校始終多功課...所以我都無揀到...

宣小就唔錯
陳朱素華就麻麻地

band 2吧

公爵府

係呀宣小唔差架...不過陳朱就....麻麻嗱...聽人講係band 2咋中中學校...

首頁

尾頁

跳至