嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

如上

大宅

我鯰住循理會白普理學校喳。不過要明年9月。合一堂都幾好。

複式洋房

引用:我鯰住循理會白普理學校喳。不過要明年9月

原帖由 番茄炒蛋 於 13-06-06 發表
我鯰住循理會白普理學校喳。不過要明年9月。合一堂都幾好。
英基如何?有冇英文學校推荐呀?

大宅

回覆 skyliliane 的帖子

听講康傑,威寶唔錯,但我無仔細去查過,因不打算去讀國際英文學校。

複式洋房

引用:回覆+skyliliane+的帖子听講康傑,威寶唔錯

原帖由 番茄炒蛋 於 13-06-07 發表

听講康傑,威寶唔錯,但我無仔細去查過,因不打算去讀國際英文學校。 ...
點解?英文學校難入嗎

大宅

讀英文幼稚園的有一大半會升國際學校讀。我的是女兒,C6不想她們學得太開放寬松。出國留學了都不知嫁到世界哪裡,不舍得她們太遠。看些媽媽分享說挺難進的。最好提前一兩年申請。

複式洋房

引用:回覆+skyliliane+的帖子讀英文幼稚園的有一

原帖由 番茄炒蛋 於 13-06-07 發表

讀英文幼稚園的有一大半會升國際學校讀。我的是女兒,C6不想她們學得太開放寬松。 ...
嗯,倒下是要小孩讀國際學校,還是希望進不錯的公立。

珍珠宮

skyliliane 發表於 13-6-7 08:41
嗯,倒下是要小孩讀國際學校,還是希望進不錯的公立。
其實唔係好明你想問乜喎, 英基就係國際學校, 將來會升返國際學校既機會比較大(因為升小學都好多人爭) 就算你讀英基幼稚園都唔會有啲咩著so, 如果到時想讀返傳統小學功課上比較難追,馬鞍山都有其他好的幼稚園如boxhill, 合一堂,威寶......唉....幼稚園都未開始就諗到咁長遠.......
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

複式洋房

引用:Quote:skyliliane+發表於+13-6-7+08:41+嗯

原帖由 bigbighei 於 13-06-10 發表
其實唔係好明你想問乜喎, 英基就係國際學校, 將來會升返國際學校既機會比較大(因為升小學都好多人爭) 就算 ...
plan定先主要係自己對馬鞍山校網唔了解。唯有多問啦。多謝你咁熱心,如果系咁都系讀返傳統學校一來經濟實惠二來穩陣。自己都冇咁辛苦

首頁

尾頁

跳至