自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

好姊妹個女尋晚整到入院縫左9針,傷口喺眼眉附近位置,請問大家有無用過邊隻除疤膏或貼有效好用,同想知係幾時開始用?係咪要傷口埋口後先用得?唔該晒,得3歲人仔咋><
http://lbff.lilypie.com/CsFWp8.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Breastfeeding tickers" /></a>

男爵府

回覆:好心痛><請問有無除疤膏或貼既好推介

之前我個仔又係跌親縫咗4針,醫生介紹呢隻去疤膏。好似要$2xx。

琥珀宮

畀面勳章

cica-care 貼 + 喜療疤

大宅

回覆 jockeyjane 的帖子

請問用後覺得有效嗎?幾時開始用?唔該

http://lbff.lilypie.com/CsFWp8.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Breastfeeding tickers" /></a>

大宅

回覆 I9528 的帖子

請問係咪萬0屈人寺有得賣?

男爵府

回覆:jazzdawn 的帖子

一定要等傷口埋晒和拆線後,醫生說早晚各一次,起碼要塗兩個月才慢慢退。最好不要曬到太陽。

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

回覆:好心痛>

要等到傷口好返先可以貼,亞女係燙傷,貼左3年先叫做有少少效果,但要留意只係少少效果,作用唔係廣告買得咁好啊mouth:仲要堅持日日都貼,連瞓教都要貼啊

伯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

折左線要等幾日後先可以用除疤貼.

我仔之前係眼眉上撞親,縫左3針.

依家貼左疤痕敵兩個月都淡左色.好彩無生肉芽!

但每次見到條疤都仲係好心痛

禁止訪問

引用:之前我個仔又係跌親縫咗4針,醫生介紹呢隻

大宅

回覆 jockeyjane 的帖子

多謝晒咁多位

男爵府

引用:好姊妹個女尋晚整到入院縫左9針,傷口喺眼

原帖由 jazzdawn 於 13-06-07 發表
好姊妹個女尋晚整到入院縫左9針,傷口喺眼眉附近位置,請問大家有無用過邊隻除疤膏或貼有效好用,同想知係 ...
小心唔好食太多咸的食物,另外會令傷口發的食物都要戒!
鹽份會令傷口易變黑!魚都唔係隻隻可以飲!

:-D 我於七月四日在廣華醫院出世 :-D 4/7 = 3.27Kg 13/7 = 3.7Kg 4/8 = 4.2Kg 23/8 = 5Kg

禁止訪問

BK Milk勳章

回覆:OO2011 的帖子

公爵府

引用:Quote:原帖由+jockeyjane+於+13-06-07+發表

原帖由 OO2011 於 13-06-07 發表
萬寧$360,要傷口結左蕉,先可以搽,每次清洗傷口後搽膏,大約五至十分鐘後再貼疤痕敵醫生介紹,(最好跟說 ...
呢隻堅好用,我由細到大仆街,炒單車,俾狗咬傷,由身損到塊面都靠佢,用得好同及早用,個疤痕真係無,或者好細!我就傷口剛埋口,無血水就即用,除沖涼外,全日貼住

禁止訪問

引用:可以影個卷3M膠布睇下嗎?

公爵府

回覆:好心痛>

老人家話唔好食豉油,可樂等深色嘢

男爵府

醒目開學勳章

唔好飲生魚湯~

禁止訪問

回覆:Dragonmama2012 的帖子

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+OO2011+於+13-06-07+發表萬寧

公爵府

引用:妳係咪講緊cica-care+ar?

原帖由 Mulberry2010 於 13-06-13 發表
妳係咪講緊cica-care ar?
係啊!有效過秀碧除疤膏,到cica care完成任務後,我就用forever 蜂膠膏,有收細疤痕功效

男爵府

引用:好姊妹個女尋晚整到入院縫左9針,傷口喺眼

原帖由 jazzdawn 於 13-06-07 發表
好姊妹個女尋晚整到入院縫左9針,傷口喺眼眉附近位置,請問大家有無用過邊隻除疤膏或貼有效好用,同想知係 ...
請問你朋友個女女情況點樣呀,疤痕有退嗎?我仔仔額頭前2日聯佐7針,我好擔心,心痛到想死呀

首頁

尾頁

跳至