自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

公爵府

2024勳章

你呢編說話我62都同我講過, 但往往一到危急關頭就咩都唔記得晒mouth:

大宅

引用:你呢編說話我62都同我講過,+但往往一到危急

原帖由 annakit 於 13-06-10 發表
你呢編說話我62都同我講過, 但往往一到危急關頭就咩都唔記得晒
可以等佢走左見吾到佢先講,一樣有效!但一定要真誠慈悲去使小强有感應,慢慢就會消失。

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由+yuexu+於+13-06-10+發表我試

原帖由 naynay 於 13-06-10 發表
多謝慈悲
你用佛教方法我用方法參考

生命影響生命
[fly]「審判自己要比審判 別人難得多了。如果你能很成功的做好這件事,你就真的是一個具有真正智慧的人。」[/fly]

大宅

引用:經驗2:小强我女識行後常進出廚房,搞個廚櫃

原帖由 naynay 於 13-06-10 發表
經驗2:小强
我女識行後常進出廚房,搞個廚櫃,有一次呀女係廚櫃内發現小强bb,吾止一隻,於是就好慌張甘同 ...
我非常buy. 多謝分享

子爵府

回覆:解决“小强“方法,真人真事!

我要馬上試下而加驚到想喊

大宅

引用:Quote:原帖由+naynay+於+13-06-10+發表經驗

原帖由 jsfamily 於 13-06-10 發表
我非常buy. 多謝分享
多謝慈悲

大宅

引用:我要馬上試下而加驚到想喊

原帖由 jojomui 於 13-06-10 發表
我要馬上試下而加驚到想喊
多謝慈悲

禁止訪問

好媽媽勳章

回覆:naynay 的帖子

禁止訪問

好媽媽勳章

回覆:naynay 的帖子

伯爵府

引用:我睇完所有回覆,終於有所覺悟!我會好慈悲

原帖由 LittleRoxie 於 13-06-10 發表
我睇完所有回覆,終於有所覺悟!我會好慈悲地同囡囡講,“你再唔讀書,我會在你派成績表後殺了你!“考試期 ...
不如你由得她,你話你不讀書肯定好有把握,我信妳一定考得漂亮,我已準備好框,這次下來我會框起來掛門外,無論幾分都掛。仲要引成t卹給妳穿上身,一直到下次考試

這世界唯一不變的就是變

禁止訪問

好媽媽勳章

回覆:ula1219 的帖子

珍珠宮

好媽媽勳章

洗唔洗講多國語言?? 有啲係德國大強黎架喎!

luiluimama  應該唔使, 因為應該一早移民左黎香港落地生根  發表於 13-6-10 12:40
自由.自由,多少罪惡假汝之名以行

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

我做唔到小強見到我多數九死一生

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

errrrrrr ..........................................

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

唉!我頭先一開廚櫃門就見到三隻德國小小強!今日總其五隻!好難放生牠們,你要知到牠們一胎生十幾隻,仲要日日生蛋

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

引用:真心佩服!樓主真厲害,唔好話昆蟲!我同我

原帖由 LittleRoxie 於 13-06-10 發表
真心佩服!樓主真厲害,唔好話昆蟲!我同我囡囡講,“你再唔温書,我就會殺了妳。“她都唔聽!依 ...
佢唔信,因為知道妳愛佢至叫佢做功課,愛她又點會殺她。

夠食夠用已經超級好不容易, 知足常樂,苦中作樂!加油!

伯爵府

芭芭拉

伯爵府

雖然我信佛但未真正入教,但發覺迴向真係會願望成真,通常我都希望親人或寵物早日康復,通常不出三日就不藥而愈

芭芭拉

子爵府

樓主好野

禁止訪問

首頁
12345...7

尾頁

跳至