美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

激光矯視要等幾內先可以仲做?這段期間應怎樣?配眼鏡?

因我上月22號做完laser,我發覺睇野不太清楚,同醫生講佢叫我比時間雙眼,昨日我走去我相熟眼鏡店驗眼,發覺仲有近视一隻75度,另一隻125度,還有一隻眼125散光。我下星期四先至覆診,我想請教各位,我要等幾內先可以仲做?這段期間應怎樣?配眼鏡可以嗎?仲做有沒有危險呢?希望有人幫我解答!
[img]http://img.anycall.com/admin/contents/cms/05/2034259_IMG.gif?[img]

大宅

Re: 激光矯視要等幾內先可以仲做?這段期間應怎樣?配眼鏡?

信醫生啦,視力要一段時間才恢復架,之前醫生無話俾你聽咩?應該一次ok,反而不要太相信出面d眼鏡店。耐心等覆診先,寫低定見醫生時問清楚! 

禁止訪問

好媽媽勳章

Re: 激光矯視要等幾內先可以仲做?這段期間應怎樣?配眼鏡?

子爵府

多謝你們回應,咁依段時間睇野要唔清楚!我為有覆診時問清楚!唔該哂!

[img]http://img.anycall.com/admin/contents/cms/05/2034259_IMG.gif?[img]

大宅

HI royce,

我都係剛做完LASIK兩個星期,對眼仲有近視,上次覆時醫生話我仲有百幾度近視,佢話如果唔習慣可以配個眼鏡戴住先,及我對眼好乾,所以驗出個結果會深的。
開心每一天

複式洋房

放心喎,我個陣都好似你咁架,一隻近視一隻遠視,仲要係百幾度,個陣我又係隻眼好亁,我個陣都以為要再做架,點知而家都過左半年,只係剩返25度咋,同我之前既800度俾,差好遠呀...而家我諗都穩定掛,我下個禮拜都返去再覆診,唔知到時幾多度定無乜點大變呢..
該用戶已被刪除

大宅

我都想知你地邊到做呀

我都好想做

大宅

最穩陣推介係
香港區 - 養和眼科
九龍區 - 法國眼科

洋房

Re: 激光矯視要等幾內用卡先可以仲做?這段期間應怎樣?配眼鏡?

我而家都係諗緊去邊度做激光矯視。我見滙豐信用卡同香港港安醫院做緊個offer,除咗有85折外仲有得分期tim!唔知你哋知唔知港安好唔好呢?

另joeamanda2004,點解你話九龍區 - 法國眼科係最穩陣推介?其實我有個friend幾年前都係度做過,但係法國而家無discount,我計過數佢同港安差成$3,000幾,所以而家都15/16。

複式洋房

deleted

大宅

Re: 激光矯視要等幾內用卡先可以仲做?這段期間應怎樣?配眼鏡?

我在法國做激光,因為嗰批都係眼科大醫生,有d自己都在中環掛牌架,我睇開個醫生連自己診所都有laser做,咁你話佢勁唔勁啦!另外,我教會有個姊妹就喺養和做激光矯視!佢話ok。港安我唔反對,總之喺醫院既眼科都有信心架
liuli_2102 寫道:
我而家都係諗緊去邊度做激光矯視。我見滙豐信用卡同香港港安醫院做緊個offer,除咗有85折外仲有得分期tim!唔知你哋知唔知港安好唔好呢?

另joeamanda2004,點解你話九龍區 - 法國眼科係最穩陣推介?其實我有個friend幾年前都係度做過,但係法國而家無discount,我計過數佢同港安差成$3,000幾,所以而家都15/16。

複式洋房

我係tst度做,因我住新界唔去咁遠覆診,如果你地係想要資料你地可以pm俾我..因我都好開心做完手術而家睇野好淸焗桑拿游水個陣唔駛懵查查囉

大宅

朱古力媽咪,

我都係尖沙咀度做架,我諗我做果間係同你一樣的。
開心每一天

複式洋房

royce
我7月份做完, 做完後 R-100度散光, L-125度近視, 本來我和醫生決定11月再做清, 但上月覆診時做眼素描時發現眼角膜太薄, 要等12月1日再覆診時先決定可否重做, 我在養和做, 你又在那

子爵府

Hi jlsc,
我係港安做,我睇面前野ok,但睇遠少少6,7尺左右就不太清楚,雖然無影響日常生活 ,但真係不太習慣和唔鍾意睇野唔清楚,我問醫生,醫生同我講得50度近視,我真係唔太相信,他說如仲做要等半年和配眼鏡度數分分會變。我現在只有等和去適應!
:cry:
你呢?有無影响你曰常生活?我都係一直有滴眼藥水 ,希望你手術成功!

禁止訪問

好媽媽勳章

子爵府

claudia,

check pm please!

禁止訪問

好媽媽勳章

洋房

想要資料, thanks. how long u need to wait for the surgery, after exam the eye test?

首頁

尾頁

跳至