時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

環保接龍勳章

我哋連自己嘅命運都控制唔到

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

禁止訪問

回覆:CIA 叫香港人決定佢命運!

禁止訪問

珍珠宮

引用:其實上面班人係米去咗旅行?暑假去旅行好正

原帖由 happy18 於 13-06-13 發表
其實上面班人係米去咗旅行?暑假去旅行好正常。
你係驚冇人幫佢,定怕遲啲太多人出嚟要政府唔好賣帳比美國佬?

美國佬都未開始告佢,你就已經咁心急啦!

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+happy18+於+13-06-13+發表其

珍珠宮

引用:有邊個民主鬥士來香港,香港市民不是用全力

有邊個民主鬥士來香港,香港市民不是用全力支持呢?放心,我地有黄之峰,陳曰軍,吳志森,長毛,大舊,一大 ...
原來咁多都無一個肯出呢為民主自由發聲? 出奇! 出奇!

大宅

引用:Quote:原帖由+happy18+於+13-06-13+發表有

原帖由 bobosweet 於 13-06-13 發表
只有呢d肯遊行發聲

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:有邊個民主鬥士來香港,香港市民不是用全力

有邊個民主鬥士來香港,香港市民不是用全力支持呢?放心,我地有黄之峰,陳曰軍,吳志森,長毛,大舊,一大 ...
可惜一講到美國,一隻二隻笠晒水,連聲口都唔聲呢? :;pppp:

ecling    發表於 13-6-13 10:13

大宅

引用:Quote:原帖由+happy18+於+13-06-13+發表有

原帖由 bobosweet 於 13-06-13 發表
http://www.supportsnowden.org/
只有入面既舉辦團體,肯遊行發聲

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

【本報訊】斯諾登事件已觸動本土知識分子,獨立媒體發起「保護斯諾登」行動,周末遊行至美國領事館及香港政府總部請願,最少14個團體響應。立法會議員促請港府考慮引渡斯諾登回國時,應以政治犯身份看待他。

「捍衞自由港 保護斯諾登」

獨媒的聲明指出,斯諾登逃亡香港,全因他相信香港「很重視言論自由和表達政治異見的權利」。他犧牲了自己的安逸的生活和自由,去捍衞網絡與言論自由,這場仗不應該由他一個人來背負。因此獨媒呼籲:「請大家站出來,要求香港政府根據國際公約和慣例去處理和保護斯諾登;譴責美國侵犯我們的權利與私隱,要求美國政府不要迫害這位人權捍衞者。」
遊行將於周末下午三時進行,分別前往美國領事館及添馬艦政府總部,要求港府保護斯諾登。遊行的口號包括:「捍衞自由港 保護斯諾登」、「停止互聯網監控」、「NSA可恥」、「出賣斯諾登=出賣自由」。響應團體包括民間人權陣線及香港基督徒學會等最少14個組織,公民黨立法會議員毛孟靜及資訊科技界立法會議員莫乃光均答允加入。
民主黨立法會議員何俊仁指出,斯諾登洩露的機密是基於公眾利益,若美國政府啟動引渡程序,香港律政司應以政治犯看待斯諾登,給予其政治庇護及前往他志願的國家居留。

星期六遊行, 大家支持下啦
主 賜 平 安

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

alicemic 發表於 13-6-13 08:44
可惜一講到美國,一隻二隻笠晒水,連聲口都唔聲呢?

幕後大老闆哦, 邊個敢亂講野先, 到時無哂d資助, 佢地仲有運行既.....

fafacat  點解唔得, 愛港愛國之聲都唔好執輸, 順便批評人地: 雙重標準!  發表於 13-6-14 11:20

禁止訪問

禁止訪問

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

呢單嘢又係一面民主照妖鏡,
到而家為止都未有香港政客亂入
所謂民主鬥士放曬假?
啲建制派打完IDD問阿爺點搞未?

香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:美國收陳光誠,香港收斯諾登

原帖由 awah112 於 13-06-13 發表
美國收陳光誠,香港收斯諾登
我覺得阿爺會收留佢
斯諾登分分鐘仲勁過拉登

美國仲夠膽對中國多說話

香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

伯爵府

美國都收留左好多中國的異見人士,中國都應該收番個

伯爵府

alicemic 發表於 13-6-13 08:44
可惜一講到美國,一隻二隻笠晒水,連聲口都唔聲呢?

大部份都收美國佬水架嗎, 點敢講野呀!

fafacat  愛港愛國之聲都唔好執輸, 順便批評人地: 雙重標準!  發表於 13-6-14 11:21

伯爵府

引用:Quote:原帖由+Alex123+於+13-06-13+發表你

保護民權人士,係果班人的重中之重,生存寄託,我鄧佢地心急、肉緊。

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

bobosweet 發表於 13-6-13 08:11

睇下呢度平時掛民主自由係口邊個班人
差唔多全部收晒聲都知啦

fafacat  愛港愛國之聲都唔好執輸, 順便批評人地: 雙重標準!  發表於 13-6-14 11:22
天朗氣清

禁止訪問

引用:Quote:bobosweet+發表於+13-6-13+08:11+原

首頁

尾頁

跳至