跳至

首頁

尾頁

洋房

BB唔肯刷牙,點算?

bb出世後我一直用潔淨棉刷bb牙肉,但自十個月左右唔多肯比我刷。bb依家有8隻牙,好怕佢會蛙牙。有咩辦法可幫bb刷牙?

洋房

Re: BB唔肯刷牙,點算?

我用 bb 牙刷, 用 first teeth 牙膏. 因牙膏是甜味可吞, 佢都肯比我刷下牙. 你也可一試.

男爵府

大廚勳章

tane:

請問你隻牙膏係邊度買? 咩牌子? 我依家用清水用佢刷, 唔知到幾大至需要牙膏?

洋房

我响永安買. 因在公司對面很方便.

大宅

之前同仔仔刷牙,佢會係咁咬住支牙刷,擦唔倒,呢幾日,試吓抱佢入廁所,我老公抱住佢,照住塊鏡,我就攞自己支牙刷扮刷牙,佢就會肯"牙"大個口俾我老公幫佢刷,但係呢個工序要兩個大人合作.如果one man band都可以俾佢對住塊鏡,因為我試過都得,佢望住塊鏡,個口擘大,都可以擦倒. 你可以試下,因為見其他mami話小朋友鍾意模仿大人,佢見你刷,可能佢又肯俾你刷呢!總之就係"無所不用其極"同埋"扭盡六壬"咁希望佢地做一樣野! 真係辛苦晒我地做父母的.

男爵府

大廚勳章

我個仔每朝就睇住我刷牙, 所以佢一見到佢隻刷就會放入口, 但就係咁咬, 都唔識刷, 我幫佢刷, 佢就發難, 到最後都係俾佢自己刷到夠, 但當然係刷得唔乾淨, 都冇計, 好過唔刷

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至