在職全職

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 的帖子

靈:

你呢樣好,企係道理立場.

吾係處處盲目遷就.支持你.

向好果邊諗,你友人性格一定好難改,但希望佢感恩識到你呢個處處為人諗的好友,好難得你地仲認識咁多年添~~

NNN

大宅

回覆 bettylam 的帖子

就係因為識左咁多年,先想珍惜,先會忍讓,我地小小學已經識,唔想因為工作無左個朋友,所以佢時騎住我,我都由佢,有時佢仲會扁底我來枱高自己,但我都一笑而知

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 的帖子

比的信心自己.

我有睇到你的post,單親媽咪條路吾易行,仔女大個,係獨立個立,好明白你想比佢地開心家庭,每個人都有壓力同辛苦,最緊要係溝通,令佢地知道同明白,懂得點去舒緩.

吾好攬咁多野係身,由佢地自己去闖同創,做父母,係仔女小時候,要有承擔力,揹起頭家,到仔女大時,父母要係適當時候放手,等佢地知道要對父母有承擔.

NNN

大宅

回覆:靈 的帖子

如果同職位都好D,起碼佢唔會點你做野。返工盡力做好本份,少説話多做事,但又唔好做多或做少。安份守己應該冇事,新工要加油!

講開同月同日出世,我bf同另一個男性朋友同年同月同日生,2個我都識咗十幾年,但性格就唔多同

大宅

回覆 bettylam 的帖子

好多謝你既回覆,單親媽咪條路真係唔易行,但都行到而家,現在只希望前面既路會安然度過,唔會再有大風大浪已經夠,多謝你支持,我會加油的

大宅

回覆 bestemily 的帖子

但我男友同朋友性格都差不多,但又唔係完全一樣,每次男友生日,我都係第一個同我朋友講生日快樂,但就唔明白點解時時受佢氣都會忍到,我都唔明白點解咁忍讓佢,因為我好明白,如果有日我迫面,我就預左無左E個朋友先會咁做,好多謝你的回䨱

大宅

唉,我今日第一日返工,我覺得我好無用,4粒鐘真係好想叫救命,要搬車椅膠墊,車套,電池,過江龍,好重,我朋友未夠一個叫不如走,但係我吾想返一日就吾做,我同佢講不如返多幾日睇定D再決定啦,唉,我覺得自己好無用,真係好辛苦,我都驚自己頂吾頂到一星期,如果日日係咁搬,我怕好快又失業啦

男爵府

我都覺得你是一個大好人
如果是我都不是叫她一起面試
朋友一起返工本來就不是好事,好影響友誼

伯爵府

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章

其實你是否真是好人得滯,
還是之前這個朋友帶給你的麻煩不夠多?
如我領教過有朋友很麻煩,我會盡量避免和他接觸相處
因為他帶給我不愉快的回憶,我怕怕
即如我食了一件很難食的食物,以後也不敢再吃呀
不過我覺得你男友也是惡了些,
換了是我只會講一兩句就算,
除非那個朋友真是十惡不赦、很麻煩、會令你很不開心、會累你唔見好多錢等等

公爵府

回覆:我係未做錯左,大家入來比下意見

你太好唧

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 的帖子

DEAR 靈:

你份係乜類型的工,點解要搬咁多野~~~~車行???

睇定的,撐吾撐到多幾日,萬事起頭難,撐撐下,睇錢份上,如果你朋友話吾做,而你可以撐到落去的話,可以公司會珍惜你,又或者做落,熟左可以提下意見...

BETTY
NNN

男爵府

BK Milk勳章

回覆:我係未做錯左,大家入來比下意見

你叫得做朋友,朋友間唔會計較咁多。雖然佢難頂,你都照頂,難得難得 你男友緊張你啫。嗲下佢,話佢知如果唔對路你咪唔做。

首頁

尾頁

跳至