自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:阿囡妳米追星追到(蒙)咗呀

佢地好似係計劃緊結婚先知有bb,而唔係因為bb而結wo,禁事實係點當然得佢兩個知啦,但兩個都三十幾同四十幾啦,我又覺得無問題

伯爵府

醒目開學勳章

結婚係開心事,恭喜!但未婚有咗就唔覺得有乜值得恭喜!楊ck有咗嗰時又唔見人恭喜佢?好在我冇女,如果我個女第時未婚有咗,我就唔多開心,只可以迫住接受!

子爵府

我覺得婚前性行為冇問題喎,但要做好安全措施,生育要有計劃。
好難要求婚後性行為喎,依家d人咁遲婚,唔通3X都唔搞咩。

子爵府

引用:Quote:原帖由+Superman-GF+於+13-06-16+發

原帖由 PCMW 於 13-06-16 發表
我唔認為四十歲冇性行為是醜事
我相信如果有人真係4X都仲係處,就算其他人話冇咩啫,但佢都唔好意思講啦。

PCMW  why?  發表於 13-6-16 23:32

男爵府

下...點解會覺得年紀大就大肚結婚冇問題?

係我黎講,冇論20歲,30歲定40歲,總之未婚大肚就係醜.

小僕人  Good  發表於 13-7-11 08:09
Juliaqq    發表於 13-6-19 13:18

伯爵府

引用:下...點解會覺得年紀大就大肚結婚冇問題?係

原帖由 fukuoka_saga 於 13-06-19 發表

係我黎講,冇論20歲,30歲定40歲,總之未婚大肚就係醜. ...
認同!

珍珠宮

2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 +4熱血勳章

fukuoka_saga 發表於 13-6-19 12:34

係我黎講,冇論20歲,30歲定40歲,總之未婚大肚就係醜. ...

agree!!!

大宅

我較守舊,目前接受唔到自己個女未婚大肚。可能如今年代婚前性行為冇的避免,但我希望呢事唔係發生在求學時期,最最最重要的係唔可以濫交!!!

侯爵府

畀面勳章

唔明

如果明亮的光線使你雙眼再也看不見
我的愛能把你帶回家

大宅

減齡達人勳章 BK Milk勳章

我唔係咁鍾意樓主既含沙射影表達方式囉

小僕人  對被射倒感不高興的我表示遺憾,但我真是教佢教到好妏  發表於 13-7-11 08:16

瑪瑙宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

咩年代呀 婚前性行為好普遍啦喎
小朋友你越叫唔好佢越鐘意做 挑戰權威呀

男爵府

如果大家都係成年人,我覺得無所謂

公爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

婚前性行為=醜事?
犯法咩?

大宅

乜四十歲都冇性行為係一件好醜既事咩?可否解釋下點解?願聞其詳。

小僕人  Good  發表於 13-7-11 08:11

伯爵府

佢哋都咁大, 又有經濟能力, 又肯負責任, 我又覺得冇問題, 但如果十幾, 二十幾嗰啲, 我就接受唔到, 尤其還要父母養和住嗰啲 , 不過, 最好不要因為大肚而結婚啦

伯爵府

回覆:(Samantha) 的帖子

子爵府

雖說我是80後,但傳統來說,未婚懷孕我也認為係醜事,可能而家太多人係咁,所以表面上好似冇乜所謂。其實問心,邊個想自己個女比人攪大個肚,拿拿聲局住即刻結婚呀?係有計劃就唔會咁,陀住擺酒影婚紗相貪唔夠辛苦咩?

子爵府

引用:乜四十歲都冇性行為係一件好醜既事咩?可否

原帖由 arkid 於 13-06-19 發表
乜四十歲都冇性行為係一件好醜既事咩?可否解釋下點解?願聞其詳。
而家性開放,我頭先見到呢個留言都嚇一嚇

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我好讚成,唔係話個個咁做,就覺得正常冇問題,我係唔讚成未婚懷孕

小僕人  Good  發表於 13-7-11 08:11

大宅

小僕人 發表於 13-6-16 15:53
回覆 pandat 的帖子

佢喜歡一位最近新婚太太已有了喜的男星,同同學傾情祝賀交談,我聽在耳中有些位唔想佢 ...
Agree! 而家好多電視劇都鼓吹婚前性行為+有左無問題

首頁

尾頁

跳至