跳至

首頁

尾頁

大宅

bb幾大先可以同大人衫一齊洗?

如題...

成日要等佢機衫洗完先可以洗我地d衫好麻煩~
http://hk.myblog.yahoo.com/kityo-bear/

伯爵府

Re: bb幾大先可以同大人衫一齊洗?

睇下您係咪張d un un一齊洗lor,如果係,咁就吾係咁好la

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

駿駿bb時..佢d衫係手洗架>_<日日洗....

後來佢3個月左右..我就lazy囉....佢d衫同我地d衫一齊洗..連under架...不過我每次都落夠多衣襪消毒劑果d一齊洗... so far..駿駿可能係全屋最少病痛果個

侯爵府

我囡囡d衫到今時今日都係分開洗啦, 始終大人d衫都有菌架ma, 尤其係under, 真係唔好lor~~

伯爵府

stephenietam 寫道:
我囡囡d衫到今時今日都係分開洗啦, 始終大人d衫都有菌架ma, 尤其係under, 真係唔好lor~~
我都覺得係,有d人2公婆d衫都分開洗la

珊瑚宮

冇法啦..我lazy嘛...而且老公好多衫都係手洗既...un un果d..唯有加多d衣襪清毒劑囉...如果要分開洗..要儲好耐先儲到一機衫呢 :-(

我好懶買衫..我同駿駿都唔係好多衫架咋

別墅

I always "hand wash" Nie nie's Clothes. I believe it's more hygienic and the clothes can last longer(always look new).

珊瑚宮

咦?婆婆同gina一齊online既?

婆婆..係架..手洗衫可以keep好耐..我以前做女時..因為好得閒..我自己d衫同老公d衫(同居時)..都係我自己手洗....d衫著幾年都重好新淨 又可能以前多衫..d衫唔係成日著..所以睇落真係好新淨

伯爵府

月希 寫道:
冇法啦..我lazy嘛...而且老公好多衫都係手洗既...un un果d..唯有加多d衣襪清毒劑囉...如果要分開洗..要儲好耐先儲到一機衫呢 :-(

我好懶買衫..我同駿駿都唔係好多衫架咋
係咪一定要手洗,可吾可以拿出去洗ga?我一定吾會手洗,因為我吾識,硬係覺得一定洗得吾乾淨..

以前不嬲都係我老公洗衫ga,但我見佢我一條短褲都可以照洗,好side水side電,之後我就怕左佢,我自己洗lor,后尾到d工人又係咁,2條毛巾仔又洗,要我話幾次先記得 都吾明點解佢地,吾覺得好side ga咩???又吾係趕住著

珊瑚宮

如果你有好多衫係屋企既話..咪save起一機先洗囉..但係我同駿駿都唔係多衫..如果save一機(差唔多一星期)..咁我地就會冇衫著架啦 :-(

你拎出去洗..咪又會大人同小朋友衫一齊洗...

侯爵府

bala

我爸爸咪又係咁, 佢一日可以洗3-5機衫, 一兩件衫又開一機, 佢話唔洗佢會悶wor....=_="

珊瑚宮

gina...咁叫佢手洗嘛..依d唔係水費既問題..係浪費食水...環保問題啦

伯爵府

月希 寫道:
如果你有好多衫係屋企既話..咪save起一機先洗囉..但係我同駿駿都唔係多衫..如果save一機(差唔多一星期)..咁我地就會冇衫著架啦 :-(

你拎出去洗..咪又會大人同小朋友衫一齊洗...
haha,咁您快d叫老公比錢您買多d衫la

吾係呀,我話您老公歌d衫呀,可吾可以拎出去洗?

侯爵府

月希,

我爸爸用手洗??? 咪玩啦, 佢點識用手洗呀? 佢係鐘意"禁"制架炸...

伯爵府

bala

我爸爸咪又係咁, 佢一日可以洗3-5機衫, 一兩件衫又開一機, 佢話唔洗佢會悶wor....=_="
係呀,我老公以前都係ga,一日洗到黑,超side電,又要用乾衣2個中,后味我洗先開始晾衫ja,佢開頭都吾中2ga

珊瑚宮

bala...唔係我老公唔比錢我..係我懶買=_=;成日都睇唔岩..我行過d window見唔到有我岩既衫..我就冇興趣行入店入面睇架啦 :-(

老公話..d衫拎出去洗會縮水喎...其實手洗都冇乜所為..近期佢放大假..佢都會乖乖自己手洗自己d衫

侯爵府

bala

我阿爸都係呀, 乾衫乾親都過鐘, 成日唔記得左, 一乾乾2個鐘... 真係激c....

伯爵府

月希,

我爸爸用手洗??? 咪玩啦, 佢點識用手洗呀? 佢係鐘意"禁"制架炸...
咁您地洗衫時,洗吾洗叫佢過離禁ga??不如買部遊戲機比佢慢慢禁

伯爵府

bala

我阿爸都係呀, 乾衫乾親都過鐘, 成日唔記得左, 一乾乾2個鐘... 真係激c....
您呀爸係咪同我老公係2兄弟離ga??

珊瑚宮

gina...咁一係買d tv game比你爸爸玩算啦...點玩都平過又環保過佢一日洗幾機衫啦

駿駿都好鍾意禁制..每次我洗衫..佢都會幫我手放d衫入洗衣機再自己禁仔架...

首頁

尾頁

跳至