自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:未問哂post唔知你小朋友仲有冇食野嘔問題,

原帖由 wupigpig 於 13-06-24 發表
未問哂post唔知你小朋友仲有冇食野嘔問題,我自己有試過食咩嘔咩,但除左嘔係冇其他唔舒服,只係一食完就要 ...
打錯,係未追哂post至真

大宅

好媽媽勳章

回覆:超人B仔 的帖子

返學未?俾佢讀全日係學校食,我睇過一個post個小朋友又係好偏食,後來老師提意佢在學校食埋飯,點知真係work

大宅

我個仔同你仔一樣,而家30個月,歲幾唔食野,見到飯就嘔,我餓左佢1日半,真係乜都唔俾食,除著水!之後佢問返我講要食野!之後食野都好乖

禁止訪問

引用:返學未?俾佢讀全日係學校食,我睇過一個po

禁止訪問

引用:我個仔同你仔一樣,而家30個月,歲幾唔食野

大宅

回覆:大家幫下我,求救help

其實我真心建議妳帶個仔去睇正苦醫生再轉介心理醫生。我有朋友個仔唔知點解每次經過地氊都要兜路行,舖曬地氊嘅地方更加唔肯入,見佢有d怪我朋友就帶佢去睇醫生,最後查出佢對五味同觸感都有d問題。睇左一段時間行為治療,依家好返了。唔洗食薬架。

大宅

引用:試下放去d幼兒園暫托食飯…成班小朋友一齊

原帖由 hui.lai 於 13-06-20 發表
試下放去d幼兒園暫托食飯…成班小朋友一齊食可能佢會食
呢個提議唔錯,見到人食佢又食!

大宅

我個仔仲瘦過佢好多好多啦!30個月,94cm. 13.5kg. 成夠排骨 以前擔心佢瘦,成曰嬲,而家慣著啦!最緊要沒病,我個仔成年沒睇過醫生啦!

男爵府

引用:其實我真心建議妳帶個仔去睇正苦醫生再轉介

原帖由 Chowsf 於 13-06-25 發表
其實我真心建議妳帶個仔去睇正苦醫生再轉介心理醫生。我有朋友個仔唔知點解每次經過地氊都要兜路行,舖曬地 ...
我都覺得心理因數居多。樓主快D帶囝囝去睇醫生,唔好攪壞囝囝身體。
加油!

子爵府

佢除左偏食之外,有冇其他不正常行為(例如對某些事和常規特別固執)?有沒有語言能力?

複式洋房

回覆 超人B仔 的帖子

都係一個好開始黎…加油呀媽媽 ^^

禁止訪問

引用:回覆+超人B仔+的帖子都係一個好開始黎…加

子爵府

引用:Quote:原帖由+PinPin+於+13-06-20+發表我仔

原帖由 超人B仔 於 13-06-20 發表
佢有肉架,扼得下架,但個個見到都只會估佢得歲幾我吾知點解!
My son is already 81cm tall when he is 12 months old ...你仔仔真係細粒左d, 唔好屈服,要佢食番正常嘢

子爵府

引用:Quote:原帖由+BabyJayden+於+13-06-25+發表

原帖由 超人B仔 於 13-06-27 發表
會報今日,
吾知算吾算係好消息,
平時既佢係對其他食物无興脆,
Good news !!! Hope he can keep it up and eat more and more healthy food soon !!

別墅

good try!

男爵府

帶佢去食自助餐,俾佢睇下人地咩都食。

男爵府

畀面勳章

帶佢SWIMMING得唔得?
係人SWIMMING完都十分HUNGRY...
整定多D款,面包, 點心, NOODLES, 飯, 睇下佢LIKE邊樣??

真惡攪~~~

P.S. 我仔都依幾日SUDDENLY唔掂奶奶....我都好頭痛 ~~~~ (26個月仔)

複式洋房

肯試其他野食就冇問題…繼續加油!!!

大宅

吾好插我同教訓我吾應該食M記同公仔面,因为佢咩都吾肯食,呢D只係佢唯一肯食既食物,我只好俾佢食!<……你一開頭咁諗已經係錯喇,佢唔食飯咪咩都唔好俾佢食,餓到佢肯食為止,你而家俾咗公仔面佢食仲難返轉頭

首頁

尾頁

跳至