自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

因為我們啱啱新婚一個月度,好多嘢都要協調。咁c6好大鼻寒嘅,佢要打側身瞓先無咁勁,同張床(5呎床)對住冷氣口,所以佢瞓床開面,我瞓床埋面,等我唔好俾風吹住。

我呢個月已搶晒佢啲被瞓,又大字形瞓成日打到佢,佢縮埋一邊,又凍(幾次被冷氣凍醒),好慘。佢朝朝問我瞓得好唔好,我話好呀,瞓到成隻死豬咁,但佢就晚晚醒。

昨晚瞓瞓下bom一聲,一起身唔見咗佢,原來佢達生魚咁跌咗落地下。佢因為縮埋床邊瞓,終於瞓瞓下跌咗落地,佢話隻腳好痛呀!我真對佢唔住

有jm問做乜唔搞細冷氣,有試過,佢整細溫度咗隻佬又嫌熱喎....
c6慣咗唔著上身瞓,所以其實佢著件tee瞓係夠暖,但佢死都要凍醒先肯著衫
被我都買咗張俾佢,但佢當攬pillow咁抱住瞓,我估我要買多條長pillow佢先得

wcpcelia    發表於 13-6-20 11:48

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

冇事丫麻~
一人一張被啦, 唔駛爭
慢慢再夾下啦~

BellyButton    發表於 13-6-20 12:56
fra924wong  係喇,一人一張被  發表於 13-6-20 12:18
Henrymama  me too   發表於 13-6-20 11:28
QQdevil    發表於 13-6-20 09:34

公爵府

陪月勳章 畀面勳章

回覆:我好內疚,我c6因為我跌咗落床

買多張被啦

伯爵府

畀面勳章

係啦,一人一張被,有需要時至一齊一張被囉

珍珠宮

一人一張被咪唔駛掙囉

公爵府

BK Milk勳章

Sorry…我笑左mouth:一人一張被啦,一係換張大少少既床。
Ps我成日特登踢我c6落床然後大笑,唔會內疚

sol201382    發表於 13-6-20 10:54
寶貝囡提早係12月8日出世喇~37w1d~7.4磅

伯爵府

熱血勳章

點解我同你相反....雖然我無跌落床(因瞓埋邊), 但死佬會大字型咁瞓(霸咗2/3張床), 又會搶我被, 其實我怕冷氣, 一早已要come住被瞓, 但往往到半夜張被唔見咗一半, 被佢扯咗去, 婚後我未試過一晚瞓天光, 晚晚都會醒吓, 但以前做女時係可以瞓天光嘅.

有時我都想一腳young佢落床

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

一張單人被,一張雙人被,覺得凍果個可以隨時用兩張,我哋係咁好幾年了
全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

水晶宮

熱血金章

公爵府

畀面勳章

去萬0買貼鼻止鼻鼾個D得唔得?一人一張被啦。。。

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我睇你個 CASE, 同我 99% 相似呢, 不過我仲衰D...
因為有鼻寒個個都係我 又係逼到佢一D位都無
我都唔係幾好意思架....

好彩未結婚 C6 都已經知道架啦, 佢依家晚晚都聽住歌訓覺, 已經慣哂....

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:因為我們啱啱新婚一個月度,好多嘢都要協調

原帖由 Heidi_bear 於 13-06-20 發表
因為我們啱啱新婚一個月度,好多嘢都要協調。咁c6好大鼻寒嘅,佢要打側身瞓先無咁勁,同張床對住冷氣口,所 ...
一人一張被啦,冷病仲衰

緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

翡翠宮

+3金熱血 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

sorry…忍唔住笑。

熙fi媽媽  me too  發表於 13-6-20 12:11
重新起步,為未來努力

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

兩公婆無計啦…一係肉償…

珍珠宮

春季勳章 玩具勳章 畀面勳章

引用:Sorry…我笑左一人一張被啦,一係換張大少

原帖由 qq1224 於 13-06-20 發表
Sorry…我笑左一人一張被啦,一係換張大少少既床。
Ps我成日特登踢我c6落床然後大笑,唔會內疚:joy ...
me2一腳西佢落去

大宅

我從來都唔鍾意同人分被,因我鍾意用張被捲住自己,所以我同老公每人一張雙人被

複式洋房

引用:我從來都唔鍾意同人分被,因我鍾意用張被捲

原帖由 kowai25 於 13-06-20 發表
我從來都唔鍾意同人分被,因我鍾意用張被捲住自己,所以我同老公每人一張雙人被

...
我未嫁嗰時都鍾意捲住自己瞓架,我隻佬成日話我扮春卷。我話買多張被俾c6瞓,我c6死都話唔使,話著多件衫瞓就得,不過我都買咗張單人被佢用,不過佢都係縮埋嚟瞓。可能我太豪邁地瞓,唔係踢佢就用手打到佢,我仲要打咗唔知嗰隻佢要就住我來瞓

水晶宮

我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

笑左TIM..

一人一張咪得LOR...
好彩唔係BB咋~

大宅

冷氣有無得教時間, 到某一個時間自己熄?!

翡翠宮

床上SWEET 事~~~

首頁

尾頁

跳至