親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章 畀面勳章

我出了e-mail給飯店,但等了幾天都無回覆.
想請問
- 專案包含早餐嗎?
- 加人的收費(女兒14歲)(nt1100 / nt1200)是包含專案的一泊二食?
- 專案裡寫 景餐廳(單點吃到飽午或晚餐2客),單點吃到飽是什麼意思?是否在餐單紙上任點食物?
- 飯店的一泊二食專案版面按--線上訂房,但都是跳回普通訂房,没有(一泊二食專案)選擇?

新采西餐廳自助百匯--是食國際自助餐?景餐廳--只食日本餐?
另想問那間餐廳比較好食?

希望大家明我問咩?
謝謝

珊瑚宮

引用:我出了e-mail給飯店,但等了幾天都無回覆.想

原帖由 幸福的人 於 13-06-21 發表
想請問
- 專案包含早餐嗎?
找potpot。

potpot  寫錯字,是轉介人  發表於 13-6-21 18:41
potpot  妳做了專介人  發表於 13-6-21 18:40

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆 12312 的帖子

你真快.點找??
希望還有其它人享用過?

子爵府

幸福的人 發表於 13-6-21 14:55
想請問
- 專案包含早餐嗎?

我未試過一泊二食,但都試吓答, 有錯莫怪:

1.
我知道如是他們自己出的方案,都會包早餐,一泊是住一晚,二食是指早、午或晚餐.

2.
如果在專案是寫明有加人費,一般俗成都包所有的服務餐点

3.
清新有幾間餐廳,任点任食是日本餐廳(單點吃到飽~即每次下單,食完可以再下另一張單,直到翻肚為止), 另一間可能是中或西餐廳,應是给妳set dinner.

4.
可以直接打電話去訂, 也可以試在它的facebook 留言

對,景餐廳是指日本餐廳,新采是在下層食自助餐或單叫。我會日本餐,雖是任食任点,但質素不差,是即叫即做,還記得它的天婦羅,好好味.

子爵府

畀面勳章

幸福的人 發表於 13-6-21 14:55
想請問
- 專案包含早餐嗎?

我也是訂了清新下星期出發, 雖未入住,希望我可幫到你
1. 你指的一泊二食巳包早餐
2. 加床價巳包二食
3. 單點吃到飽.即我們的放題. 用紙仔落order.但任食
4. 新采係多國buffet即好似我地去酒店食咁
5. 我在網上見多數台灣人都是食景日本餐廳. 亦搵到香港人食過話正. 於是我都訂左景

我2號返嚟再report下

男爵府

Cedric_mama 發表於 13-6-21 22:23
我也是訂了清新下星期出發, 雖未入住,希望我可幫到你
1. 你指的一泊二食巳包早餐
2. 加床價巳包二食

先多謝 12312, potpot , Cedric_mama 你地回覆我.
Cedric_mama 請問你係咪用酒店網頁訂房?我在(一泊二食)頁面按線上訂房,它便跳回一般訂房頁面,找不到(一泊二食專案)訂房一欄?

子爵府

畀面勳章

回覆:幸福的人 的帖子

我send email訂的
[email protected]

男爵府

Cedric_mama 發表於 13-6-22 17:40
我send email訂的
[email protected]

我是跟清新飯店網頁上的信箱 [email protected] send email,等了幾天都無人回覆.你點知有另一個 [email protected] ??
另想請問你訂了那一種專案,收費是多少?(可以要求住城市房嗎?)

跟你 email send 了,剛收到它的 email , 但點解又轉左 [email protected] 回覆????

子爵府

畀面勳章

回覆 幸福的人 的帖子

我個陣都係填佢網頁內的form
佢用嚟個email回覆
我book左豪華溫泉別墅
連加床費.佢咁回覆
->算入住五位6690元含5客早餐
景日本餐廳我係另外訂, 唔係你個種一泊二食
但佢我個房價巳包早餐

子爵府

畀面勳章

我因早book
三月時.個網上訂房都未出七月的價
所以我就填form問佢價同訂得未
咁佢就話幫我留房
後來仲有訂房編號

男爵府

I also booked this hotel during late of March.
I will stay there in mid July.
I joined the 一泊二食專案 package.

男爵府

munce 發表於 13-6-23 01:20
I also booked this hotel during late of March.
I will stay there in mid July.
I joined the 一泊二食 ...

請問你的email回覆是否轉了這個
[email protected] ?

它只要求比以下資料佢
若有需要訂房,請提供入住人全名、電話、人數,及用餐時間(用餐時間皆為17:30~21:00)。

你有否在線刷卡交(一泊二食專案)費用?

男爵府

Just reserved a room and the dinner buffet, without paying any money at this stage.

子爵府

畀面勳章

回覆:幸福的人 的帖子

唔洗俾錢
全部都係check out後俾

男爵府

I am going to Taiwan in 2 weeks' time. I sent them an email to confirm my booking 3 days ago, but got no reply. Sent again yesterday and today. Also no reply.

Really bad customer service !

子爵府

畀面勳章

回覆:有人住過台中清新溫泉飯店--一泊二食平日住房專案嗎

我昨晚住完清新今日回來了

論盡的我竟book錯日子。好在職嚶員立即幫我搵房。一樣俾到間四人vila我

男爵府

how's the room, clean and nice?
and how's the japanese buffet?

子爵府

畀面勳章

回覆:munce 的帖子

我間係4人溫泉別墅。房好大好乾淨。溫泉,游池都乾淨。但唔算好大。只住一晚夠玩。記得泳池要帶游帽。我地唔知用100台幣同酒店買。
日式放題,食物種類少,質素ok啦。未到失望,但冇驚喜

幸福的人  咁我試下另一間自助餐. Thx.  發表於 13-7-4 15:25
SFNK  謝謝分享  發表於 13-7-3 15:03

子爵府

畀面勳章

Cedric_mama 發表於 13-7-3 07:54
我間係4人溫泉別墅。房好大好乾淨。溫泉,游池都乾淨。但唔算好大。只住一晚夠玩。記得泳池要帶游帽。我地唔 ...

幸福的人. 係呀另一間. 食早餐就係個到食. 返而有d驚喜
現在仲做買一送一
你不如試個間

男爵府

幸福的人 發表於 13-6-26 16:25
請問你的email回覆是否轉了這個
<a href="mailto[email protected]">[email protected] ?
想請問你最後用邊個email 訂一泊二食專案呢?

THANKS FOR sharing

首頁

尾頁

跳至