興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

知唔知note 2 有無呢個功能 ? 請指教。

大宅

試下download 依個電話錄音機 app

大宅

回覆:amycity 的帖子

thanks. 我會試試看。

大宅

我試過好多隻通話中錄音APPS, 都係對方細聲自己大聲, 好難控制, 只係好過無.

點知買左部韓國水貨PANTECH VEGA R3(型號係A850K), 發現佢竟然內置通話錄音, 仲非常清.
http://unwire.hk/2012/11/15/sky- ... ction/mobile-phone/
5.3 IPS MON + 4G + 4核心, 手感好好.
先達賣緊$2980, 如果咁岩想換機可以參考下.

男爵府

回覆:AS-Ma-Ma 的帖子

因為呢個係專利,所以國際版都唔會有相向電話錄音, 你想有呢個功能, 唔想root問擴音, root 好多apk都可以雙向錄音, 刷rom note 2有電話錄音, 換韓版機, 碌吐都有。

大宅

回覆:hl3219 的帖子

因我工作上間唔中需要呢個function, 我就系睇韓劇,見佢地好easy 咁響個通話中嘅keypad 度禁個制就得,見佢地都系用3叔機,我就系揾唔到佢地嗰個制 ! 響韓國買機返黎,系咪要拎去先達度攪攪佢先用到。要幾錢開機ga ? 唔該。

大宅

回覆 AS-Ma-Ma 的帖子

我部機就係在先達買的, $2980係包埋改繁中ROM(1樓, 粉紅色招牌, X禾), 但我用返原裝ROM轉英文就算, 因為顯示中文字完全OK.
輸入中文都好易, 我用開mixed chinese keyboard, 倉頡+速成+廣東音+英文, 同一時間可以輸入, 唔駛轉"倉->英->速"咁樣, 仲抵死到有埋英譯中, 即輸入 "heal" 會出埋"治療".

除左內置通話錄音, 仲有SKETCHPAD同NOTE2差唔多, 但無筆(筆係***申請左專利, 其他廠出唔到).
仲有浮動WINDOWS, 好似畫中畫功能咁上下啦.

如果唔想換水貨機, ROOT機都好, 但你要SEARCH下點攪法, 唔太難的.

男爵府

回覆 AS-Ma-Ma 的帖子

韓版分s.k.l版,想支援 香港4g最好係k.s, 因為要解鎖, 自己係果邊買左都要解。 三星 note2好易搵到繁體rom, 其他牌子就唔知道了。雖然我用韓版機note2, 但就用緊支援e250s 的港版rom。

大宅

S/K 版應該係唔駛解鎖喎, 在其他SITE SEARCH過.

侯爵府

畀面勳章

AS-Ma-Ma 發表於 13-6-22 12:02
知唔知note 2 有無呢個功能 ? 請指教。

呢度介紹一個免費通話錄音app話唔錯,
可以試試

MP3 InCall Recorder Voice

伯爵府

回覆 A346 的帖子

等我都download 黎試下先。唔知LG 啲機有無內置呢種程式?

大宅

回覆:A346 的帖子

thank you

複式洋房

引用:Quote:AS-Ma-Ma+發表於+13-6-22+12:02+知唔

原帖由 A346 於 13-06-25 發表
hggf

伯爵府

小米,原生就有

首頁

尾頁

跳至