夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:一個爸爸+老公的心聲

衣個世界真係有甘好嘅老公嗎?!

男爵府

回覆:balrog 的帖子

你係個好老公。。俾你一個讚。好好同老婆傾傾。我老公咩都吾做,又吾體諒我,所以搞到我成日發脾氣,我直頭想兜巴兜巴車埋去呀

男爵府

樓主,深表同情。

做老婆有個好老公應該要感恩....每次我見到D朋友老婆在Facebook大讚個老公,同埋話自己幾0甘幸福,我就覺得這些女人很幸福...知足就會快樂。

如果比起果D花天酒地的男人,你都係很好的老公了。

我老婆以前都係有很多很多不滿,而且要全部話0西事,一定係她0岩0西...我話我有幫仔女溫習,假日都係family day,放工無去同朋友玩,只係返屋企....不過我太太話這些都是應份的...我明白這些係我的責任,但係有個負責任的老公都應該感到滿足啦! 不過,她仍然覺得很多不滿,兩夫妻日日都係大吵小吵十次八次。至於性生活,我比你幸福,兩個月都有一次。

當時我對婚姻都非常失望,我有幾個仔女,我吾想離婚,但係當時好吾開心....

後來,我成日在網頁留言(因為D朋友都怕左我吐苦水),又在網上識到些女性朋友傾下計(我絕對吾係搵小三或者搵性伴,基本上都係網友,吾見面),老婆先至覺醒,有D危機感,之後對我好左好多,吾再呼呼喝喝,並且發覺自己其實都幾幸福...而家我地都算係一個和諧之家了。

樓主,祝你幸福快樂, 婚姻總會有起有跌,渡過了難關就會好,柳暗花明又一村!
[img align=left]C:\my documents\IMG_1427_1_1_1[/img] [img align=right]C:\my documents\DSCN1156 10-04-2004_1_4_1[/img]

大宅

Aitee 發表於 13-6-23 16:53
我同你一樣有類似既情況。我老婆唔係躦人地老公好,只係不論我為佢為仔仔為屋企付出左幾多都好,感覺佢唔會 ...
其實, 我唔認同什麼叫"我寵壞了我老婆"之類的說話. 身邊有很多人對我說是我寵壞了我老婆, 我唔可以太遷就佢, 男人要插旗, 振夫崗等等...
我只係覺得, 我既然愛佢, 鍾意佢, 同得佢組織家庭.... 我對佢好, 遷就佢, 錫佢, 係好正常既事. 係出面做野已經要日防夜防, 見人講人話, 見鬼講鬼話, 難道對住老婆都要刻意去"訓練"佢? 可能是我太天真了.. 從來佢都冇欣賞過我為佢做既野, 佢只係一路都覺得我對佢唔好...

大宅

加油,讚

子爵府

2023年兔年勳章

你太太把口真係唔得, 講埋啲咁令人激氣嘅說話, 不過佢講係咁講, 會唔會其實佢好欣賞你, 只係唔識讚你呢? 讚人都係學問, 唔係人人識。多數人都係見衰嘢就鬧, 好嘢又好似睇唔到咁。

大宅

陪月勳章

其實你真係好好,係好男人!為老婆屋企可以咁付出,我都係人地老婆兼媽咪,我有時好唔明點解老公一點都唔體諒下我。因為為上樓,我要一個返工,老公湊女,我返工都算,放工要湊女都算,我都有秘撈,我要一個女人去頂一頭家收入,佢唔欣賞都算,仲話我為呢個家付出過咩,話我唔係女人,有做過家務?大佬,我放工要湊女都累架,湊bb訓之後仲要開工做秘撈,我已經冇休息時間,仲要俾佢話我唔係女人話我係港女!我係港女會到今日一齊8年?我係港女我走左啦係咪先!今日仲因為嗌交而出手打我!我真係想離婚算

Thelittlepingu  即係你c6 冇返工響屋企湊女?  發表於 13-6-27 15:27
Nancy20090615    發表於 13-6-27 03:27

大宅

我係一個全職媽咪。原先有請工人,但我同6299住,佢地唔識用工人最後我怒炒工人自己湊。老公比我既家用仲少過比工人。我都預左捱,我老公依舊同朋友食飯,踢波打機。6299有工人果時就唔洗工人做家務因為覺得佢做得唔夠清潔,無左工人攪笑到無人做。我都想出去透下氣。我老公一野話“係你話要生既。” 我好想我老公有你一半甘好。我得廿八歲,我都未玩夠。無錯佢唔係去花天酒地玩女人。但佢都一樣無理過我同個女想要咩囉。我對呢個人好失望。你講性。我日日都累到死,一星期攪一次都無問題。含過一次好正就成日想我含。老鳳服侍你呀!又唔見我話按摩好舒服你成日同我按。呻完

Nancy20090615    發表於 13-6-27 03:27

大宅

陪月勳章

回覆:Candy_ntb 的帖子

大家咁話真係

大宅

引用:振夫岡,唔好俾老婆下

原帖由 bellmai 於 13-06-23 發表
振夫岡,唔好俾老婆下
我係C9,都讚成呀!

大宅

回覆 rayhong9 的帖子

危機感

別墅

balrog 發表於 13-6-23 14:43
先講講關係先:同老婆都結左婚幾年, 大家都3x歲了, 小朋友都有一個了(兩歲)! 發覺越來越唔開心!
同老婆D朋友 ...

我另一半同你講D情形一樣。

大宅

我好鐘意讚我老公~其實老公=小朋友要人讚,要人話佢叻叻~其實係想個老婆認同佢!我一定做到足,但不能大誇張~老婆又要扮下蠢,咁樣兩公婆先可以關係好好~互相就下,互相扮下!好快咁就一世!

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

別墅

rayhong9 發表於 13-6-26 01:02
樓主,深表同情。

做老婆有個好老公應該要感恩....每次我見到D朋友老婆在Facebook大讚個老公,同埋話自己 ...

我情況同你一無一樣,但無你咁好彩,我失望沮喪,佢就只懂得從我身上揾原因,總之一切於他無關。

別墅

樓主,深表同情。
做老婆有個好老公應該要感恩....每次我見到D朋友老婆在Facebook大讚個老公,同埋話自己幾0甘幸福,我就覺得這些女人很幸福...知足就會快樂。
如果比起果D花天酒地的男人,你都係很好的老公了。
我老婆以前都係有很多很多不滿,而且要全部話0西事,一定係她0岩0西...我話我有幫仔女溫習,假日都係family day,放工無去同朋友玩,只係返屋企....不過我太太話這些都是應份的...我明白這些係我的責任,但係有個負責任的老公都應該感到滿足啦! 不過,她仍然覺得很多不滿,兩夫妻日日都係大吵小吵十次八次。至於性生活,我比你幸福,兩個月都有一次。
當時我對婚姻都非常失望,我有幾個仔女,我吾想離婚,但係當時好吾開心....
後來,我成日在網頁留言(因為D朋友都怕左我吐苦水),又在網上識到些女性朋友傾下計(我絕對吾係搵小三或者搵性伴,基本上都係網友,吾見面),老婆先至覺醒,有D危機感,之後對我好左好多,吾再呼呼喝喝,並且發覺自己其實都幾幸福...而家我地都算係一個和諧之家了。

我情況同你一無一樣,但無你咁好彩,他從不覺醒,我失望沮喪,佢就只懂得從我身上揾原因,總之一切於他無關。

別墅

其實, 我唔認同什麼叫"我寵壞了我老婆"之類的說話. 身邊有很多人對我說是我寵壞了我老婆, 我唔可以太遷就佢, 男人要插旗, 振夫崗等等...
我只係覺得, 我既然愛佢, 鍾意佢, 同得佢組織家庭.... 我對佢好, 遷就佢, 錫佢, 係好正常既事. 係出面做野已經要日防夜防, 見人講人話, 見鬼講鬼話, 難道對住老婆都要刻意去"訓練"佢? 可能是我太天真了.. 從來佢都冇欣賞過我為佢做既野, 佢只係一路都覺得我對佢唔好...

RayEE 發表於 13-6-26 01:04
其實, 我唔認同什麼叫"我寵壞了我老婆"之類的說話. 身邊有很多人對我說是我寵壞了我老婆, 我唔可以 ...

呢D咪叫福薄囉!

大宅

回覆 at777777 的帖子

睇黎我要去積多d福了...

別墅

RayEE 發表於 13-7-4 09:20
回覆 at777777 的帖子

睇黎我要去積多d福了...

Sorry 係佢福薄,唔係你!佢享受唔到。

首頁

尾頁

跳至