嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

純分享,買了後最不後悔的BB用品

半夜抽筋,起來拉筋之餘,摸摸BB,在漆黑中見到綠燈閃著。

前幾天在FB有好友分享了BB SIDS(sudden infant death syndrome),又一對可憐的父母。因此決定一定要同BK姊妹們分享!

在我生BB前某天,在BK見有jm提起,係喎,洗唔洗買一隻呢?買之前的確怕曬左$,但c6都覺得唔錯,所以千辛萬苦在全港的荷X買了最後一隻。

買返黎之後,BB一出院就幫佢戴住,第一次響時,我同c6飛撲埋BB度,嚇c,原來BB踢得犀利,隻snxza移位了,所以響,移一移,按一按,又繼續它的工作。

我真係覺得佢超好用!響得大聲,但那種聲基本上係唔會嘈醒阿B。移左位會響,太好了,起碼令我知道佢真係work 既!

用法好簡單,夾在尿片上近肚臍位置,按開關掣,它就會detect BB既movement, 若BB十五秒內 no movement, 會𢸍一次,如是者𢸍三次,之後會大聲響!開著後會閃綠燈,等你知道佢做緊野!

佢令到我呢個大驚小怪既媽咪有覺好瞓!

希望各位jm都有覺好瞓,BB們健康成長!

P.s. 荷X應該冇再入貨了,但佢好似響HK有代理。再唔係就去amazxn訂隻返黎!

大宅

Thanks for sharing~

洋房

Thanks for sharing !!!!

男爵府

請問佢原理係點呢?

我又怕BB成日帶電子用品在身唔太好.....

大宅

別墅

回覆:純分享,買了後最不後悔的BB用品

個人覺得呢個sensor唔太好用... 事源我仔仔new born果陣我又係擔心到瞓唔著,於是問friend借咗呢隻嘢,夾咗落片片之後個心定d瞓得番,以為好用,點知有次阿仔半夜郁得西利,隻嘢可能鬆咗掂唔到個肚於是誤鳴,半夜響爆! 要除開哂bb啲衫先拆到出嚟㩒息佢(當時冬天),搞到bb醒咗爆喊,結果我呵佢呵到第二朝成晚無瞓, 自此唔敢再用

大宅

回覆:純分享,買了後最不後悔的BB用品

Thanks for sharing!!

大宅

引用:請問佢原理係點呢?我又怕BB成日帶電子用品

原帖由 tracy_lui 於 13-06-25 發表
請問佢原理係點呢?

我又怕BB成日帶電子用品在身唔太好.....
佢原理應該係有個sensor, 感應BB既movement, BB冇movement 就會有反應了!

佢唔係電話嗰D電波、輻射,應該冇問題的

大宅

引用:個人覺得呢個sensor唔太好用...+事源我仔仔

原帖由 chronoie 於 13-06-26 發表
個人覺得呢個sensor唔太好用... 事源我仔仔new born果陣我又係擔心到瞓唔著,於是問friend借咗呢隻嘢,夾咗 ...
同我地當初一模一樣!!!我仔係十一月B,第一次響時好狼狽!!!要除佢D衫!

不過其實BB真係唔怕佢個聲,只係大人好狼狽除佢D衫㩒熄佢,嚇親BB!

其實間中誤鳴都係件好事!起碼你知佢真係work ga ma!!! 而家好少了,最多兩個月一次,因阿仔真係成隻monkey 咁!

我地而家用慣左,唔洗除BB D衫都可以㩒一㩒,等佢唔再響之餘,又繼續佢既工作!

禁止訪問

大宅

引用:Quote:mrspandasony+發表於+13-6-25+04:16+

原帖由 manchunghk 於 13-06-26 發表
THANKS FOR SHARING~ 不過如果比我,就算用O左呢舊O野,我都唔會訓得林,都會起身去睇BB~ ...

當然啦!只係心安D啫!一黎唔會信曬佢,二黎我仔根本就唔會一覺瞓天光!佢每一至兩小時起身叫我𢴇返個奶咀比佢,我已經好多個月冇一覺瞓得好了!

禁止訪問

大宅

引用:Quote:mrspandasony+發表於+13-6-26+12:11+

我以前好懶訓O架。。。到阿B出O左世之後,一聽到有少少聲,我就會即彈起身,我C6話未見過我可以咁快就可以 ...
唔好話自己懶,只係瞓得淋啫!

我都係咁,阿B一郁我就爬起身望下佢,而我c6就成隻c豬咁

禁止訪問

大宅

引用:Quote:mrspandasony+發表於+13-6-26+12:47+

我估個個媽媽都有呢個絕技,HAHAHAHA~
但係真係好淒涼呀!成日都冇覺好瞓!

我成日同D朋友講,唔洗去探安安佳佳啦,探我就得啦!

首頁

尾頁

跳至