自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

伯爵府

春季勳章

幾大個啊...夠歲數託兒未...

男爵府

引用:學校小食部,學校飯堂,校工,送飯姐姐,校

原帖由 wwyee 於 13-06-25 發表
學校小食部,學校飯堂,校工,送飯姐姐,校巴ee,酒店房務散工,家務助理。
以上時間大都與學校假期有關, ...
送飯姐姐有個好處就係可以搵替工,好似我女放假或放早咁,我都係搵替工,呢d簡單工作搵咩人都可以,我只係比番個日人工比個替工,開頭我都擔心去邊樹搵替工呢?但慢慢做落有d工友搵嘅替工,我又可以搵,做耐左仲越多替工,不過有d工就唔得,真係好睇間公司比唔比咁做,好似而家我做小食部飯堂就唔得啦!所以遇岩有d時間我女放假就要搵人睇,但日子唔算太多,始終長假期大多數學校都係放咁上下日子,可能頭尾會有d唔同,我係貪佢係跟學校假期炸

男爵府

回覆:好想搵野做,好想返工,但係.........

不過我發覺做左pt個人都開心左,朋友又多左,因為做野會識到d c9,有d仲好岩傾添,以前無番pt個人都呆呆滯滯咁,唔會成日諗野諗埋一邊,不過番左pt屋企野有時真係做得好趕,收工趕買餸趕接放學,整餸,都幾忙呀

水晶宮

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆 卡卡公主^^ 的帖子

True

侯爵府

大家咁話

公爵府

樓主,我意願同你一樣,大家做個人朋友吧

公爵府

引用:請工人咪解決到囉?! +

原帖由 katimbear 於 13-06-25 發表
請工人咪解決到囉?!
其實唔係個個屋企都請到,我屋企地方得二百幾尺,搬又冇能力,真係唔得喇

用戶要求終止服務

我之前都有做part time,但路程遠人工唔多,返工個幾日真係由朝早六點幾做到夜晚十點幾先有得真正休息,仲辛苦過有工人或有家人幫手揍小朋友既全職媽媽

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至